Francúzsky koláč s jahodami

    Loading...
    (0 / 5)

    Na dno formy len vysypte ovocie, zalejte cestom a pečte. Najrýchlejší ovocný koláč na svete je hotový v priebehu niekoľkých minút a vy si môžete pochutiť na lahodnom cestíčku a sladkých jahodách. O tomto sme vždy snívali!

    Budete potrebovať:

    500 g čerstvých jahôd

    100 g hladkej múky

    60 g práškového cukru

    10 g soli

    200 ml mlieka

    4 vajcia

    50 g masla

    Postup prípravy:

    Múku, cukor a štipku soli zmiešajte v miske, pridajte mlieko a dobre premiešajte, aby v ceste neostali hrudky.

    takprosto.cc

    Pridajte vajíčka a všetko spolu dobre vyšľahajte.

    takprosto.cc

    V mikrovlnke si zatiaľ nechajte roztopiť maslo, potom ho vychladnuté pridajte k cestu a naposledy dobre zamiešajte.

    takprosto.cc

    Jahody si očistite a dôkladne umyte a osušte. Naukladajte ich na dno tortovej formy, ktorú si predtým vymastite maslom, alebo ju vyložte papierom na pečenie. V tomto prípade však odporúčame skôr maslo.

    takprosto.cc

    Jahody zalejte cestom a pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 15-20 minút do zlatista. Potom teplotu znížte na 180 stupňov a pečte ďalších 30-40 minút. Po upečení podávajte ešte teplé posypané práškovým cukrom. Prajeme dobrú chuť!

    takprosto.cc

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x