Frittata so špenátom a ricottou

    Loading...
    (0 / 5)

    Omeleta je u nás veľmi známa ako forma raňajok. Táto výdatná talianska verzia je skôr vhodnejšia ako obed alebo večera. Táto pochúťka so zemiakmi, špenátom a ricottou určite stojí za vyskúšanie.

    Budeme potrebovať:

    8 vajíčok

    450 g špenátu

    200 g špargle

    2-3 ks mladej cibule

    2 zemiaky

    20 g masla

    125 g ricotty

    Štipka provensálskeho korenia

    Soľ a korenie podľa chuti

    1 PL olivového oleja

    Postup:

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Následne ich mierne osmažíme na masle.

    V druhej panvici si na olivovom oleji osmažíme cibuľu ku ktorej pridáme na hrubo nakrájanú špargľu a špenát. Za občasného miešania necháme na ohni približne 3-5 minút.

    K zelenine pridáme zemiaky, soľ a korenie.

    V miske vymiešame vajíčka s polovicou ricotty a vylejeme na zeleninu. Na vrch pridáme zvyšnú ricottu a soľ a ponecháme na ohni 3 minúty.

    Panvicu vložíme do rúry predhriatej na 180°C a necháme piecť ďalších 10-15 minút.

    Pred podávaním posypeme provensálskym korením. Dobrú chuť!

    cropped_teaser_10968_a16031fb-5f95-4bc6-99d5-0e5b15f27310
    kitchenmag.ru

    zdroj: babskeveci.sk (Bianka), kitchenmag.ru

    Náš tip

    • Na tento recept budete potrebovať panvicu s odnímateľnou rúčkou, nakoľko sa bude vkladať do rúry.

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x