Gaštanovo-vanilkové penové kocky

( 4 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Pomerne často dostávame gaštanové pyré. Veľakrát sa mi nakopilo, až som ho musela dávať zamraziť, lebo som nevedela čo s ním. Tento recept pôvodne vznikol pretvorením jedného iného a výsledok stojí za to.

    Budeme potrebovať:

    Na cesto:

    6 vajec

    4,5 PL hladkej múky

    1,5 PL kakaového prášku

    2 KL vanilkovej arómy

    6 PL cukru

    1/2 balenie prášku do pečiva

    Na plnku:

    500 g gaštanového pyré

    10 ml rumovej arómy

    5 PL práškového cukru

    2 balenia vanilkového pudingu

    8 dl mlieka

    10 dkg masla

    1 dl smotany na šľahanie

    Na vrchnú časť:

    4 dl smotany na šľahanie

    2 PL kakaového prášku

    1 KL stužovač šľahačky

    1 PL práškového cukru

    Postup:

    Najprv si pripravíme piškótové cesto. Žĺtka oddelíme od bielkov a vymiešame ich s cukrom a kakaom. Postupne pridávame múku a kypriaci prášok. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame do žĺtkovej masy. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a v pečieme v predhriatej rúre na 150°C približne 30 minút. Ku koncu cesto skontrolujeme špajdlou.

    Kým sa cesto pečie, pripravíme si krém. V 3 dl mlieka rozmiešame dva pudingy a cukor. Ostatok mlieka zohrievame v hrnci na bod varu. Prilejeme rozmiešané mlieko s pudingami a miešame do zhustnutia. Puding odstavíme z ohňa a primiešame polovicu masla. Takto pripravenú masu necháme vychladnúť.

    Gaštanové pyré roztlačíme  vidličkou a primiešame druhú polovicu masla so smotanou a rumovou arómou. Do tejto zmesi primiešame aj 3-4 lyžice pudingového krému.

    Hotové piškótové cesto necháme vychladnúť a vodorovne rozrežeme na polovicu.

    Piškótu naplníme krémom nasledovne: Spodnú časť piškóty natrieme gaštanovým krémom a naň nanesieme vrstvu pudingového. Naň položíme druhú piškótu, ktorú potrieme vyšľahanou smotanou spolu so stužovačom a cukrom.

    Posypeme kakaovým práškom a necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 20 minút. Dobrú chuť!

    gesztenyes-vanilipudingos-habszeletke
    nosalty.hu

    zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu

    Náš tip:

    • Použite plech s mierkami 20 x 35 cm.

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x