Gaštanovo-vanilkové penové kocky

( 4 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Pomerne často dostávame gaštanové pyré. Veľakrát sa mi nakopilo, až som ho musela dávať zamraziť, lebo som nevedela čo s ním. Tento recept pôvodne vznikol pretvorením jedného iného a výsledok stojí za to.

Budeme potrebovať:

Na cesto:

6 vajec

4,5 PL hladkej múky

1,5 PL kakaového prášku

2 KL vanilkovej arómy

6 PL cukru

1/2 balenie prášku do pečiva

Na plnku:

500 g gaštanového pyré

10 ml rumovej arómy

5 PL práškového cukru

2 balenia vanilkového pudingu

8 dl mlieka

10 dkg masla

1 dl smotany na šľahanie

Na vrchnú časť:

4 dl smotany na šľahanie

2 PL kakaového prášku

1 KL stužovač šľahačky

1 PL práškového cukru

Postup:

Najprv si pripravíme piškótové cesto. Žĺtka oddelíme od bielkov a vymiešame ich s cukrom a kakaom. Postupne pridávame múku a kypriaci prášok. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame do žĺtkovej masy. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a v pečieme v predhriatej rúre na 150°C približne 30 minút. Ku koncu cesto skontrolujeme špajdlou.

Kým sa cesto pečie, pripravíme si krém. V 3 dl mlieka rozmiešame dva pudingy a cukor. Ostatok mlieka zohrievame v hrnci na bod varu. Prilejeme rozmiešané mlieko s pudingami a miešame do zhustnutia. Puding odstavíme z ohňa a primiešame polovicu masla. Takto pripravenú masu necháme vychladnúť.

Gaštanové pyré roztlačíme  vidličkou a primiešame druhú polovicu masla so smotanou a rumovou arómou. Do tejto zmesi primiešame aj 3-4 lyžice pudingového krému.

Hotové piškótové cesto necháme vychladnúť a vodorovne rozrežeme na polovicu.

Piškótu naplníme krémom nasledovne: Spodnú časť piškóty natrieme gaštanovým krémom a naň nanesieme vrstvu pudingového. Naň položíme druhú piškótu, ktorú potrieme vyšľahanou smotanou spolu so stužovačom a cukrom.

Posypeme kakaovým práškom a necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 20 minút. Dobrú chuť!

gesztenyes-vanilipudingos-habszeletke
nosalty.hu

zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu

Náš tip:

  • Použite plech s mierkami 20 x 35 cm.

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x