Hniezda z mletého mäsa

    Loading...
    (5 / 5)

    Fantastické hniezda z mletého mäsa so syrom si obľúbi celá vaša rodina. Nebojte sa experimentov a vyskúšajte túto dobrotu, pri ktorej využijete nielen bravčové, ale aj kuracie mäsko. Spojenie týchto dvoch chutí vás dostane a ak ste poriadny mäsožravec už nikdy nebudete mleté mäso pripravovať inak.

    Mnoho žien dáva pri príprave pokrmov z mletého mäsa prednosť tomu predpripravenému z obchodu. Asi nie je potrebné pripomína, že nikdy neviete, čo v takomto mäse nájdete, preto si mäsko nameľte sami. Jednorazovo si pripravte mletého mäsa viac a dajte ho do mrazničky. Budete ho mať na dlhšie a po rozmrazení sa rýchlejšie pripraví. Navyše bude mäkšie a jemnejšie. Ako si pripraviť fantastickú mäsovú bombu?

    Budete potrebovať:

    800g mletého bravčového mäsa

    300g mletého kuracieho mäsa

    1 cibuľu

    200ml mlieka

    70g chleba

    soľ podľa chuti

    korenie podľa chuti

    200ml kyslej smotany

    2 vajcia

    150g tvrdého syra

    kôpor od chuti

    Postup prípravy:

    Zmiešajte mleté bravčové s kuracím, pridajte nakrájanú cibuľu. Chlieb si namočte v 100ml mlieka a keď bude dostatočne mokrý, pridajte ho k mäsu a cibuli. Zvyšok mlieka prilejte k mäsu, osoľte a okoreňte.

    Z mäsovej zmesi začnite formovať guličky veľkosti menšieho jablka. Umiestnite ich na plech vystlaný papierom na pečenie a na plechu ich daňou trochu pritlačte a do stredu vyformujte priehlbinu. Do nej potom vložíte syrovo smotanovú plnku.

    eda-offline.com

    V miske si nastrúhajte syr, zmiešajte ho s kyslou smotanou, vajcami a posekaným kôprom.

    Plnku dajte na mäsové hniezda a dajte piecť.

    sovkusom.ru

    Pečte pri teplote 200 stupňov približne 25-30 minút.

    Na prípravu tohto jedla môžete, samozrejme, použiť aj hovädzie mäso, alebo čistú bravčovinu. Nezabudnite podávať s dobrou prílohou, v tomto prípade je ideálne zemiakové pyré, no pôžitkári budú v siedmom nebi, keď  chuť mäsa spojíte s hranolčekmi. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x