Hovädzie na zázvore

    (5 / 5)

    Existuje niečo lepšie ako varená alebo pečená hovädzinka? Z mäsových pokrmov, ktoré poznáme, asi ani nie. Je to zdravo pripravený kus kvalitného a zdravého mäsa plného železa a mnohých ďalších telu prospešných látok. Tak si ho pripravte aj v tomto jesenno-zimnom podaní. Na zázvore!

    Budete potrebovať:

    1kg hovädzieho mäsa

    2 strúčiky cesnaku

    3-4 PL sójovej omáčky

    ½ šálky slnečnicového oleja

    30g zázvoru

    soľ a korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Cesnak a čerstvý zázvor si očistite a pomixujte na kašu, dobre premiešajte. Pridajte sójovú omáčku a olej a mäso v tejto marináde nechajte odpočívať aspoň 30 minút. Mäso potom dajte na pekáč, zalejte ho omáčkou a pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 1 hodinu. Nezabudnite pekáč prikryť alobalom. Po hodine pekáč vyberte a mäso rozkrájajte na menšie kúsky. Potom vráťte mäso do pekáča a pečte bez alobalu 30 minút pri teplote 160 stupňov. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x