Hrnčekové lievance s jablkami

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Veľakrát rozmýšľame ako do maličkých tiel našich detí dostať vitamíny. Najlepšou formou je ovocie, ktoré avšak mnoho detí v surovom stave odmieta. U nás sú tieto lievance veľmi obľúbené a aspoň v takomto stave sa nám podarí presadiť u detí jablká.

    Budeme potrebovať:

    2 vajíčka

    1 vanilkový cukor

    2 PL cukru

    štipka soli

    1 hrnček hladkej múky

    1 hrnček mlieka

    1 hrnček nastrúhaných jabĺk (zodpovedá 2 kusom)

    1 PL oleja

    Postup:

    Žĺtka oddelíme od bielkov a vymiešame ich s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou.

    Po častiach prisypeme múku a dbáme na to, aby nám nevznikli hrudky. Následne primiešame nastrúhané jablká.

    Bielka vymiešame na tuhý sneh a postupne ho primiešame do cesta.

    Na rozpálenej panvici vymastenej olejom pečieme lievance na strednom ohni z oboch strán, kým nezískajú bledohnedú farbu. Dobrú chuť!

    lievance
    nosalty.hu

    zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu

     

    Náš tip:

    • Počas pečenia potierajte panvicu olejom aby sa vám lievance nepripálili

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x