Hrnčekový jahodový koláč

( 2 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Chvíle, keď potrebujeme veľmi, ale naozaj veľmi rýchlo upiecť koláč, pretože má náhle prísť niekto neohlásený, poznáme naozaj všetci. Lenže pripraviť na stôl niečo, čo bude hotové skutočne rýchlo a nebudú to len obyčajné chlebíčky, je ťažký oriešok. My však máme recept, ktorý vás ušetrí stresu z neohlásených návštev.

    kuharica.kontin.info

    Na tento lahodný a rýchly hrnčekový koláčik budeme potrebovať len niekoľko základných ingrediencií a jahody. Ak ich nemáte, vyskúšajte ho niekedy aj so zaváraným ovocím, ktoré sa doma nájde vždy. Recept s jahodami je však zaručene najchutnejší.

     

    Ingrediencie:

    1ks bieleho jogurtu

    2 šálky múky

    ½ šálky práškového cukru

    ½ šálky oleja

    1 balíček vanilínového cukru

    2 vajcia

    1 balíček prášku do pečiva

    50g mliečnej čokolády

    2 šálky jahôd

    Postup prípravy:

    Základnou pomôckou pri tomto recepte je šálka s objemom cca 200-250ml.  Ak budete používať väčšiu šálku, aj váš koláč bude jednoducho trochu väčší.

    Zmiešajte polovicu šálky jogurtu s cukrom, vanilkovým cukrom a vajíčkami. Vymiešajte do hladka a potom pridajte zvyšné množstvo jogurtu.

    kuharica.kontin.info

    Opäť vymiešajte a pridajte múku a prášok do pečiva. Všetko spolu mixujte približne 1 minútu.

    kuharica.kontin.info

    Nasekajte si mliečnu čokoládu na malé kúsky, alebo si ju nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Lyžicou premiešajte s cestom tak, aby sa v ňom rovnomerne rozložila.

    kuharica.kontin.info

     

    Rúru si predhrejte na 180 stupňov a pekáč si vymastite maslom a vysypte múkou.

    Vylejte cesto na pekáč a rovnomerne rozotrite. Keď je cesto rovné, opatrne naň naukladajte jahody. Najlepšie je, keď si ich rozrežete na polovicu, ale ak máte vlastné domáce jahody, ktoré sú menšie, môžete ich dať na cesto aj celé.

    kuharica.kontin.info

    Vložte do rúry a pečte asi polhodinu. Cesto zvnútra skúšajte špáradlom. Počkajte kým koláč vyhladne a podávajte so šľahačkou. Prajeme dobrú chuť!

    kuharica.kontin.info

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), kuharica.kontin.info

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x