Hruškový džem

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Okrem dažďa a farebných listov padajúcich zo stromov nie je nič typickejšie pre jeseň ako hrušky a jablká. Ak máte doma prvé zo spomenutých druhov ovocia, pripravte si aspoň dve kilá a navarte ten najlepší hruškový džem široko ďaleko. Že je to netypické? Možno. Ale mimoriadne chutné!

    Budete potrebovať:

    2kg hrušiek

    1,5kg kryštálového cukru

    2 štipky muškátového orieška

    ½ šťavy z citróna

    1 balíček vanilkového cukru

    Postup prípravy:

    Hrušky očistite a odstráňte jadro. Ak nechcete, šupku dole dávať nemusíte, dobre sa rozvarí a je veľmi zdravá pretože obsahuje množstvo pektínov. Pokrájajte ich na menšie kocky a pridajte citrónovú šťavu, cukor a muškátový oriešok. Začnite pomaly variť a miešajte s pretláčadlom na zemiaky, aby sa skôr uvoľnila šťava a hrušky sa rýchlejšie rozvarili. Po privedení do varu povarte ešte aspoň 40 minút, aby džem zhustol.

    Odstráňte džem z tepla a rozmixujte ho ponorným mixérom, pridajte vanilkový cukor. Opäť vráťte hrniec na oheň a povarte ešte niekoľko minút. Potom džem rozlejte do sterilizovaných pohárov a dober zatvorte. Otočte hore dnom a nechajte zabalené v deke chladnúť do druhého dňa.

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x