Jablkový koláč

( 1 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

      Ak máte doma veľa jabĺk nemusíte ich vždy použiť iba na zaváranie alebo na klasické záviny a piškóty. Vyskúšajte tento skvelý jablkový závin so šľahačkou, ktorý zvládne aj úplný začiatočník. 

      recept 1
      recipe.com

      Určite ste už počuli o klasickom americkom koláči s jablkami. Tento recept sa ale líši tým, Že je doň pridaný fantastický krém, do ktorého si môžete pridať ešte pár vlastných surovín, ako napríklad šťavu z citróna či pomarančovú kôru.

      Čo budete potrebovať?

      360 g pšeničnej múky

      250 g cukru

      180 g masla

      350 ml mlieka

      2 vajcia

      2 polievkové lyžice kyslej smotany

      2 čajové lyžičky škrobu

      polovicu balenia prášku do pečiva

      štipku soli

      1 vanilínový cukor

      2 jablká

      Ako na to ?

      Preosejeme si všetku múku a zmiešame ju so soľou a práškom do pečiva. Pridáme jemne nakrájané alebo postrúhané studené maslo a premiešame. Následne pridáme 1 vajce, 100 g cukru a kyslú smotanu. Všetky suroviny spolu vymiesime tak, aby sme dostali jemné cesto, ktoré uložíme do chladničky.

      recept 2
      pixabay.com

      Pripravíme si krém: vajce vymiešame s ostatným cukrom do peny, pridáme vanilínový cukor a škrob. Premiestnime do hrnca a zalejeme mliekom. Túto zmes necháme na miernom ohni zovrieť a následne hneď vypneme zdroj tepla.

      recept 3
      pioneerwoman.com

      Obe jablká umyjeme, očistíme a odstránime jadierka. Jablká nakrájame na menšie alebo väčšie kúsky, ako vám chutí. Ak chcete, môžete jablká ochutiť štipkou škorice.

      recept 4
      sweets.com

      Cesto si rozdelíme na dve časti tak, že z jednej polovice ešte kus odoberieme, aby sme mali dostatok cesta na vytvorenie mriežky. Formu na pečenie o priemere 20 cm si vyložíme papierom na pečenie a uložíme doň vyvaľkané cesto.

      recept 5
      recipe.com

      Na cesto si najprv poukladáme všetky jablká, ktorá zalejeme vychladnutou zmesou. Následne preložíme cesto a začneme vytvárať mriežku.

      recept 6
      wikihow.com

      Takto pripravený koláč dáme piecť do rúry pri teplote 180 stupňov cca 50 minút. Keď je koláč upečený, vyberieme ho, necháme vychladnúť a môžeme podávať.

      recept 7
      sovkusom.ru

      Koláč môžete podávať napríklad s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou s jablkami. Fantázií sa medze nekladú, ku koláču pri servírovaní si teda môžete pridať rôzne ďalšie suroviny, ktoré vám chutia. Prajeme vám príjemné pečenie a dobrú chuť.

      zdroj: babskeveci.sk (Marianna), sovkusom.ru

      Chutil ti tento recept?

      komentárov

      - Shopping List
      x