Jahodové taštičky z lístkového cesta s nutellou

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Tieto jahodové taštičky s nutellou potešia naozaj každého. Nielenže chutia skvele, navyše aj vyzerajú veľmi pôsobivo. Ak ste včera zabudli na sviatok všetkých zamilovaných, dnes si to môžete „vyžehliť“ napríklad aj týmto naozaj jednoduchým pečením.

    Budete potrebovať:

    1 žĺtok

    1 ČL vody

    lístkové cesto

    6 kopcovitých ČL nutely

    6 kopcovitých ČL jahodového džemu

    2 ks veľkých jahôd rozrezaných po dĺžke (z nich budeme vyrezávať srdiečka)

    práškový alebo kryštálový cukor (podľa chuti)

    thenovicechefblog.com
    thenovicechefblog.com

    Postup:

    Rúru si predhrejeme na 180°C, plech vystlieme papierom na pečenie.

    thenovicechefblog.com
    thenovicechefblog.com

    Následne si z lístkového cesta nakrájame 12 rovnakých obdĺžnikov. V strede šiestich obdĺžnikov vyrežeme malé srdiečko. Na ďalších 6 nevyrezaných obdĺžnikov natrieme čajovú lyžičku nutely a čajovú lyžičku jahodového džemu. Nutelu a džem sa snažíme natierať najmä do stredu obdĺžnika, okraje cesta potrebujeme nechať suché, aby sa nám druhá časť cesta lepšie prilepila na natreté obdĺžniky.

    thenovicechefblog.com
    thenovicechefblog.com

    Na nutelu a džem si potom do stredu položíme jahodové srdiečko, ktoré sme vyzerali z plátkov nakrájanej jahody.

    thenovicechefblog.com
    thenovicechefblog.com

    Následne na vrch priložíme druhú časť cesta, a to s vyrezaným otvorom na srdiečko. Jahodové srdiečko by malo byť rovnakej veľkosti, ako srdiečko vyrezané v druhej časti obdĺžnikov. Obe časti cesta spolu po okrajoch pritlačíme za pomoci vidličky.

    thenovicechefblog.com
    thenovicechefblog.com

    Na záver koláčiky potrieme žĺtkom, ktorý sme si vopred rozšľahali vidličkou v hrnčeku, spolu s jednou čajovou lyžičkou vody. Pred pečením ešte posypeme troškou kryštálového cukru. Pečieme 12 až 14 minút, dozlatista. Po upečení necháme vychladnúť 5 minút.

    thenovicechefblog.com
    thenovicechefblog.com

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia Taňkošová), thenovicechefblog.com

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x