Jahodové tiramisu

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Klasickú verziu tiramisu isto pozná nejedna z vás. Skúšali ste ho avšak osviežiť nejakým ovocím? Pridajte ku klasike jahody a verte, že nebudete ľutovať.

    Budeme potrebovať:

    120 g cukru

    50 ml vody

    4 žĺtky

    500 g mascarpone

    400 ml smotany na šľahanie

    20 g želatínového stužovača

    140 ml kávy

    1 ČL kakaového prášku

    200 g podlhovastých piškót

    650 g jahôd

    3 ČL kakaového prášku

    Postup:

    Z cukru a vody si pripravíme sirup. Vymiešame žĺtka a postupne k nim prilievame ešte teplý sirup. Túto zmes mixujeme do vychladnutia. Tento proces trvá približne 10 minút. Rozmixujeme si mascarpone a primiešame ho do žĺtkovej zmesi.

    Smotanu vymiešame na takmer tuhú penu a pridáme želatínový stužovač. Takto miešame až kým nemáme úplne hustú penu. Penu následne primiešame do žĺtkovo-mascarponovej zmesi.

    Piškóty ponamáčame v káve a ich polovicu poukladáme na dno formy. Na piškóty navrstvíme jahody a 2/3 krému. Na krém poukladáme ďalšiu vrstvu piškót a na koniec navrstvíme krém. Posypeme práškovým cukrom a necháme stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť! Pre predstavu to môže vyzerať pred papaním aj nejako takto.

    IMG_6390
    chocolatemoosey.com

    zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x