Jamajka rezy

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Tento obľúbený zákusok sme upravili podľa našich preferencií a výsledok je naozaj skvelý. Zdôraznili sme chuť banánu, citrónu a smotanového krému. Torta vyzerá skvele, dokonca aj chutí skvele a príprava je jednoduchá, aj keď časovo trochu náročnejšia. Každá minúta vynaložená na tento zákusok však stojí za to.

    kolac2
    zcukrempudrem

    Budete potrebovať:

    Cesto:

    6 vajíčok

    štipka soli

    3/4 hrnčeka polohrubej múky

    3/4 hrnčeka cukru

    2 lyžice kakaa

    1 balenie čokoládového pudingu

    1 lyžička kypriaceho prášku

    Želatína:

    3 lyžice citrónovej šťavy

    8 lyžíc studenej vody

    cukor podľa chuti

    4 lyžice kyslého lekváru

    8 ks banánov

    1 citrón

    3 balíčky želatíny

    Krém:

    400 ml smotany na šľahanie

    2 lyžice práškového cukru

    50 gramov čokoládovej ryže

    1 kopcovitá lyžica želatíny

    1/3 hrnčeka horúcej vody

    Ďalej budeme potrebovať:

    3 lyžice citrónovej šťavy

    8 lyžíc studenej vody

    cukor podľa chuti

    250 gramov mascarpone

    150 gramov smotany na šľahanie

    1 lyžica cukru

    čokoláda na ozdobu

    Postup:

    Najskôr si oddelíme bielky a žĺtky. Bielky so štipkou soli vymiešame na tuhý sneh. Postupne pridávame cukor a postupne šľaháme. Vzniknúť by nám mala hustejšia pena.

    kolac3
    zcukrempudrem

    Pridáme žĺtky a krátko mixujeme. Nakoniec si v miske zmiešame múku s kypriacim práškom, pudingom a kakaom. Celú zmes po častiach pridávame k vajíčkam a miešame.

    Cesto vylejeme na plech, najlepšie je, ak použijete papier na pečenie. Cesto pečieme na 180 stupňoch Celzia až kým sa nám steny neoddelia od plechu. Upečené a vychladnuté cesto rozkrojíme na dve polovice.

    kolac4
    zcukrempudrem

    Jeden plát cesta polejeme pripravenou polevou a teda studenou vodou, citrónovou šťavou a cukrom. Nanesieme lekvár a naň poukladáme na kolieska nakrájané banány. Môžeme ich prekrojiť aj na polovice. Polejeme ich ešte citrónovou šťavou.

    kolac6
    zcukrempudrem

    Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale a nanesieme ju na banány. Medzitým si smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom do tuhej šľahačky a pridáme čokoládovú ryžu. Ak nemáte čokoládovú ryžu, v recepte nebude chýbať. Opäť si pripravíme želatínu a pridáme ju k šľahačke. Hmotu navrstvíme na banány a želatínu.

    kolac7
    zcukrempudrem

    Druhý plát cesta tiež pokvapkáme polevou a položíme ho na prvý plát, na ktorom sú už jednotlivé vrstvy. Medzitým si pripravíme krém s mascarpone. Mascarpone s cukrom a smotanou na šľahanie zvlášť vyšľaháme a nakoniec zmiešame. Hmotu dáme na plát a uhladíme.

    kolac10
    zcukrempudrem

    Vrch môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou. Koláč musí tuhnúť v chladničke približne 2 hodiny. Dobrú chuť.

    kolac1
    zcukrempudrem

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), zcukrempudrem

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x