Jesenná tekvicová kaša

    Loading...
    (0 / 5)

    Univerzálna a najfarebnejšia zelenina tekvica sa hodí naozaj do všetkých druhov jedál. Pripravíte z nej fantastické polievky, prílohy k mäsu, koláče, ale aj plnku do palaciniek. Najlepšia je však rozhodne v kaši z prosa! Máte pocit, že proso jedia len vtáky? Potom ste na veľkom omyle.

    Budete potrebovať:

    500g tekvice

    1 šálka prosa

    2 šálky vriacej vody

    2 šálky mlieka

    3 PL medu

    Postup prípravy:

    Proso prepláchnite a presypte do prázdneho hrnca. Zalejte ho dvoma šálkami vriacej vody a nechajte 5-10 minút odstáť, kým zrniečka nasajú vodu. Potom ju zalejte mliekom a varte. Medzitým si tekvicu očistite, vydlabte zrnká a nakrájajte na menšie kocky. Polejte ju lyžicou medu pridajte k prosu v mlieku a dobre premiešajte. Pridajte med a podávajte teplé. Na vrch môžete dať trošku masla, nech sa krásne rozpustí a zlepší chuť. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x