Jesenný jablkový cheesecake

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Množstvo spôsobov, ako sa pripravuje cheesecake, nás niekedy môže trochu miasť. Dnes vám ukážeme ďalší z receptov, ktorý bude opäť odlišný tak v príprave, ako aj v konečnom prevedení. Tento jablkový cheesecake nemá žiaden sušienkový základ a predsa chutí akoby ho zoslali renomovaní pekári.

    Budete potrebovať:

    700g jabĺk

    1 citrón

    75g hrozienok

    ½ ČL sušeného alebo čerstvého zázvoru

    125g práškového cukru

    4 žĺtky

    4 bielky

    500g mascarpone

    50g kešu orieškov

    1 ČL prášku na pečenie

    1 balíček vanilkového cukru

    štipka soli

    2 PL strúhanky

    1 PL masla

    Postup prípravy:

    Polovicu z citróna ošúpte a kôru postrúhajte, zmiešajte so sušeným zázvorom. Hrozienka zalejte vriacou vodou, aby zmäkli. Nechajte ich v nej maximálne 10 minút. Jablká si očistite a ošúpte, vykrojte jadrá. Nakrájajte ich na tenšie plátky a polejte citrónovou šťavou z celého citróna. Pridajte k zmesi zázvor s citrónovou kôrou, hrozienka zliate z vody a 50g cukru. Všetko dobre premiešajte a nechajte 1 hodinu odstáť.

    Kešu oriešky si medzitým pomixujte na prášok, zmiešajte ich s mascarpone, žĺtkami a zvyšným cukrom. Pridajte vanilkový cukor a prášok do pečiva. Bielka si vyšľahajte so štipkou soli do tuhej peny a zmiešajte ich s tvarohom. Potom zmes zmiešajte aj s odstátymi jablkami.

    Tortovú formu si vyložte papierom na pečenie a ten vymastite maslom. Na maslo nasypte strúhanku a porozsýpajte ju po celej ploche tortovej formy, aj po bokoch.

    Na strúhanku vylejte tvarohovú jablkovú zmes a navrch dajte pár mesiačikov čerstvého jablka. Tortovú formu zakryte alobalom a pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov zhruba 45-50 minút. Prajeme dobrú chuť!

    sovkusom.ru

    zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x