Jogurtovo-banánový rez

( 1 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Jogurtovo-banánový rez si určite obľúbite najmä v teplom počasí. Chutný a osviežujúci zákusok s jemným a nadýchaným korpusom poteší všetky maškrtné jazýčky. Prípravu tohto zákusku zvládnu aj začiatočníčky, ktoré voňavými rezmi určite ohúria. Neváhajte a doprajte si aj vy sladké potešenie k šálke poobedňajšej kávy alebo si jogurtovo-banánové rezy vychutnajte ako dezert po obede. Vaša rodina vás určite vychváli.

    Neviete čo pripraviť pre návštevu alebo chcete potešiť rodinu, no klasické recepty sa vám už zunovali? Skúste pripraviť tento osviežujúci jogurtový rez, ktorý je plný chutných banánov. V kombinácii s nadýchaným korpusom a lahodnou čokoládovou polevou je tento hriešne dobrý zákusok nebíčkom v papuľke. Nasledujúci recept vám prezradí, ako na to.

    Budeme potrebovať:

    Na cesto

    3 vajcia

    3 polievkové lyžice cukru

    3 polievkové lyžice hladkej múky

    1 kávová lyžička prášku do pečiva

    Na krém

    2 banány

    280 ml bieleho jogurtu

    200 ml smotany na šľahanie

    1 balenie želatínového stužovača (za studena)

    80 g cukru

    Na polevu

    50 g čokolády

    Postup:

    Ako prvé si oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme na nadýchanú penu, ktorá drží svoj tvar. Potom prejdeme k žĺtkom, ku ktorým pridáme cukor a vymiešame ich. V ďalšej nádobe máme pripravenú múku, ktorú si dôkladne premiešame s kypriacim práškom. Nakoniec opatrne zmiešame zmes múky, žĺtkov a snehu z bielkov do jednej masy tak, aby nám sneh nespadol a celá hmota bola nadýchaná.

    Pripravíme si formu, ktorú si najprv vymastíme maslom. Potom do nej vylejeme pripravenú zmes na cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme približne 25 minút pri teplote 180 stupňov.

    Krém na banánový rez si pripravíme tak, že si ako prvé vyšľaháme smotanu na nadýchanú šľahačku. Smotana musí byť dobre vychladená, aby sme dosiahli čo najlepšiu šľahačku. Následne do mixéra vložíme banány s cukrom a keď ich vymixujeme na jemnú hmotu, vylejeme ju do misy. K banánom pridáme biely jogurt a zamiešame.

    Približne v deci studenej vody si metličkou rozmiešame želatínový stužovač, miešame asi 10 až 15 sekúnd. Následne k nemu pridáme jogurtovo-banánovú zmes a vymiešame. Na záver opatrne pridávame šľahačku a vmiešavame opatrne, aby nám nespadla. Krém máme hotový.

    Do formy (ako na srnčí chrbát) si najprv vylejeme krém. Formu môžeme vystlať potravinárskou fóliou. Na jogurtovú zmes následne uložíme korpus tak, aby mierne presahoval cez formu (do výšky). Takto pripravený zákusok vložíme do chladničky aspoň na tri hodiny.

    Ak chceme mať istotu, že zákusok bude perfektne držať svoj tvar, uložíme na neho dosku alebo plech a formu po troch hodinách pretočíme tak, aby bol korpus na dne. Koláč ešte nevyklápame z formy a necháme pár hodín tuhnúť. Následne opatrne odstránime formu a zákusok po celej jeho dĺžke ozdobíme rozpustenou čokoládou.

    nosalty.hu

    Prajeme vám dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Jana L), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x