Kapustový šalát

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Kapustový šalát je veľmi zdravé jedlo, ktoré telu dodáva veľa vitamínu C a posilňuje imunitu, ale napomáha aj tráveniu a správnemu fungovaniu čriev. Mnoho ľudí hovorí, že kapusta nadúva, ide však o polopravdu, ktorá nemusí platiť u každého. Pripravte si tento chutný a rýchly kapustový šalát a najedzte sa vitamínov!

    Budete potrebovať:

    1 hlávku bielej kapusty

    3 menšie mrkvy

    soľ podľa chuti

    cukor alebo med podľa chuti

    ½ litra prevarenej vychladnutej vody

    1-2 cibule

    slnečnicový olej

    3 litrový zavárací pohár

    Postup prípravy:

    Kapustu si rozrežte na viac častí, aby sa s ňou jednoduchšie pracovalo. Potom ju krájajte na tenké pásiky. Čím tenšie sa vám pásiky podaria narezať, tým bude šalátik šťavnatejší a chutnejší. Mrkvu postrúhajte na hrubšom strúhadle a primiešajte ku kapuste. Rukami všetko spolu premiešajte vo veľkej mise.

    Vložte kapustu do pohára a poriadne ju zatlačte, aby šla čo najviac ku dnu. Kapusta musí byť v pohári pevne natlačená, iba vtedy dobre pustí šťavu. Zalejte pohár vychladnutou prevarenou vodou, pridajte soľ a cukor. Počkajte kým kapusta vodu absorbuje a v prípade, že po dni odstátia v pohári voda zmizne, pokojne ešte trochu pridajte.

    ledilana.ru

    Kapusta musí byť šťavnatá. Nechajte kapustu odstáť ešte jeden deň v chladničke a na druhý deň pridajte 1-2 cibule nakrájané na tenké pásiky. Pridajte olej, ale len toľko, aby kapusta nebola príliš mastná ani príliš suchá a nakladaný šalát je hotový. Môžete ho konzumovať ako prílohu k hlavnému jedlu, alebo ako šalát. V chladničke vydrží aj niekoľko týždňov a bude stále chutnejší a chutnejší. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), ledilana.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x