Karamelový krémeš

( 3.5 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Najlepšie zákusky sú spravidla tie najjemnejšie. A práve taký je pudingovo-smotanový krémeš, ktorý zvládne upiecť každá gazdinka. Je neuveriteľne lahodný a chutí ako obláčik. Nebudete veriť, že je to len koláč.

    Budete potrebovať:

    Na cesto

    5 vajec

    2 PL kryštálového cukru

    5 PL múky

    3 PL kakaa

    3 PL slnečnicového oleja

    1 balíček prášku do pečiva

    Na krém

    500 ml mlieka

    2 balíčky vanilkového pudingu

    5 žĺtkov

    4 PL cukru

    200 ml šľahačkovej smotany

    300 g karamelovej čokolády

    Na polevu

    300 ml šľahačkovej smotany

    100 g horkej čokolády

    Postup prípravy:

    Žĺtky oddeľte od bielkov, bielky vyšľahajte do tuhej peny. V miske si zmiešajte cukor, žĺtky, olej, múku, kakao a prášok do pečiva. Ručným mixérom vymiešajte do hladka a potom pridajte bielky, ktoré doň zamiešajte už len vareškou. Piškótové cesto vylejte na pekáč vyložený papierom na pečenie a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 20-25 minút. Po upečení cesto vyberte, oddeľte od papiera na pečenie a nechajte vychladnúť.

    Kým sa cesto pečie pripravte si krém. V 400 ml mlieka s cukrom si uvarte hustý puding. Zvyšných 100 ml mlieka varte so žĺtkami a s karamelovou čokoládou nasekanou na menšie kúsky. Na záver pridajte žĺtkovo čokoládovú zmes do pudingu a dôkladne premiešajte, alebo vyšľahajte s ručným mixérom, aby sa zmes dobre spojila. Vyšľahajte šľahačkovú smotanu a pridajte k vychladenému pudingovo-žĺtkovému krému. Poriadne premiešajte.

    Na záver si v šľahačke roztopte čokoládu a potom ju mierne vyšľahajte.

    Mierne vychladený vanilkový krém naneste na cesto a naň dajte čokoládovú polevu. Zákusok dajte zachladiť aspoň na 2 hodinky. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x