Karfiol zapečený v smotanovo-majonézovej omáčke s bylinkami

    (5 / 5)

    Ak ste milovníci zapekanej zeleniny, tento recept vás zaručene poteší. Je iný a zároveň veľmi podobný ako tie, ktoré ste určite vyskúšali doteraz. S tým rozdielom, že karfiol sa v tomto recepte namáča vo výnimočne chutnej zmesi smotany, majonézy, horčice a voňavých byliniek. Necháte sa zlákať?

    Budete potrebovať:

    1 stredne veľký karfiol

    4 PL majonézy

    3 PL kyslej smotany

    1 PL horčice

    1 PL olivového oleja

    štipka tymianu a rozmarínu

    soľ a korenie podľa chuti

    strúhanka podľa potreby

    400g tvrdého syra, alebo parmezánu

    Postup prípravy:

    Karfiol si predvarte v slanej horúcej vode približne 10 minút. Zvnútra by mal byť ešte chrumkavý a ani zvrchu by sa ešte nemal drobiť. Potom ho rozdrobte na ružičky.

    Zapekaciu misu si vymastite trochou oleja.

    Vo väčšej miske si zmiešajte majonézu, kyslú smotanu, horčicu, olej, soľ a korenie a tymian s rozmarínom. Potom do zmesi vysypte ružičky karfiolu a dobre ich v nej ponamáčajte. Všetko spolu vysypte na plech a posypte strúhankou. Na vrch môžete nasypať ešte trošku tymianu pre lepšiu vôňu.

    Na záver všetko posypte strúhaným syrom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov, kým nebude syr aj karfiol zlatistý. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x