Karfiol zapekaný s kuracím mäsom

    (4 / 5)

    Nepočetné množstvo receptov na zapekaný karfiol ešte nikdy nezaručilo, že bude chuť vášho jedla niečím iná a výnimočná. Väčšinou sa tento chutný pokrm pripravuje na podobný spôsob a nikoho neurazí. Dnes máme ale novinku. Niečo celkom iné a predsa podobné. Skúšali ste už zapekať karfiol s mäskom?

    Budete potrebovať:

    1 karfiol (cca 400g)

    300g kuracích pŕs

    2 cibule

    3 zemiaky

    2 paradajky

    100g tvrdého syra

    100g kyslej smotany

    2 vajíčka

    3 strúčiky cesnaku

    soľ a korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Karfiol nechajte v celosti obvariť v slanej vode asi 10 minút, potom ho zlejte z vody a rozdrvte ružičky na menšie kúsky. Kuracie prsia poduste takisto v troche osolenej vody a keď sú hotové, pokrájajte ich na plátky, alebo pásiky. V podstate ich môžete pokrájať už pred dusením, no takto vám ostanú aj zvnútra mäkšie.

    Kým sa vám mäso varí, nakrájajte si cibuľu na krúžky, tak isto aj paradajky. Smotanu vymiešajte s vajíčkami, pridajte pretlačený cesnak. Zemiaky očistite a nakrájajte na rovnako tenké krúžky ako cibuľu.

    Pripravte si hlbší pekáč, dno vymažte maslom alebo olejom. Ako prvú vrstvu klaďte na pekáč zemiaky, potom mäso, karfiol a nakoniec zeleninu. Zalejte všetko smotanovo-vajíčkovou zmesou a posypte nastrúhaným syrom. Nezabudnite na soľ a korenie. Dajte piecť do rúry vyhriate ja 180 stupňov na približne 30 minút. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x