Kinder Bueno rezy

    Loading...
    (5 / 5)

    Ak rada skúšate niečo nové a predsa už trocha známe, tak tento receptík je ako stvorený pre vás. Svojou miernou náročnosťou síce môže potrápiť nováčikov v kuchyni, ale výsledok bude na 100% stáť za to!

    Budeme potrebovať:

    Na piškótové cesto:

    4 vajíčka

    80 g cukru

    80 g hladkej múky

    1 vanilkový cukor

    1 ČL prášku do pečiva

    Na krém:

    1 balenie vanilkového pudingu

    400 ml mlieka

    100 g cukru

    200 ml smotany na šľahanie

    2 veľké PL práškového cukru

    1 stužovač do šľahačky

    Na potretie a doladenie:

    5 PL nutelly

    50 g lieskových orieškov (opražené, drvené)

    200 g keksov

    300 ml mlieka

    180 g čokolády na varenie

    20 g bielej čokolády

    Postup:

    Rúru predhrejeme na 180°C a plech vyložíme papierom na pečenie.

    Vajíčka rozdelíme. Žĺtka vymiešame s polovičnou dávkou cukru a bielka na tuhú sneh s druhou polovicou cukru. penu následne jemne vmiešame do žĺtkov.

    Pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor.

    Cesto rovnomerne vylejeme na plech a pečieme približne 15 minút. Po vychladnutí ho rozrežeme na polovicu.

    Puding uvaríme podľa návodu na balení v 400 ml mlieka a 100 g cukru a nechám ho vychladnúť.

    Smotanu na šľahanie vymiešame s práškovým cukrom a stužovačom a zmes primiešame do pudingu.

    Na polovicu piškótového cesta natrieme nutelu a nasypeme drvené oriešky. Keksy na chvíľu namočíme do mlieka a položíme na nutelovú vrstvu. Na túto vrstvu príde vanilkový puding a a ďalšie piškótové cesto. Celý proces zopakujeme s tým, že na vrchu bude pudingová vrstva. Takto pripravený koláč necháme na pár hodín stuhnúť v chladničke.

    bueno
    nosalty.hu

    Pred nakrájaním koláč polejeme horkou čokoládou, posypeme orieškami a dozdobíme pásikmi z roztopenej bielej čokolády. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x