Kokosoví ježkovia

( 2 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Kokosových ježkov robí mnoho gazdiniek najmä počas sviatkov. Lenže niekedy zatúžime dať si voňavého ježka aj mimo Vianoc, či Veľkej noci a taký deň je práve aj dnes. Tento recept je jednoduchý a rýchly a ježkovia budú rovnako chutní, ako keď sa s nimi hráte pri predvianočnom pečení.

    Budete potrebovať:

    3 vajcia

    200 g práškového cukru

    100 ml slnečnicového oleja

    250 ml mlieka

    ½ ČL prášku do pečiva

    2 balíčky vanilkového cukru

    250 g polohrubej múky

    1 PL kakaa

    50 g horkej čokolády

    strúhaný kokos

    Postup prípravy:

    V miske si rozšľahajte vajcia so 150g cukru, pridajte vanilkový cukor a šľahajte ešte aspoň 3 minúty. Potom pridajte 125ml mlieka a šľahajte ďalšie 3 minúty. Nakoniec pridajte olej, prášok do pečiva, múku a miešajte, až kým cesto nebude celkom hladké. Cesto nalejte do pekáča vyloženého papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

    sovkusom.ru

    Po upečení nechajte cesto vychladnúť a potom opatrne vyberte a odstráňte papier na pečenie.

    sovkusom.ru

    V miske si zmiešajte zvyšné mlieko, zvyšný cukor, kakao a čokoládu a hmotu priveďte do varu. Z cesta si narežte kocky a každú z nich ponorte do čokoládovej „omáčky“.

    sovkusom.ru

    Vzápätí ju vhoďte do misky so strúhaným kokosom a obaľte. Prajeme dobrú chuť!

    sovkusom.ru

    zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x