Krehký orechový zákusok s vanilkovým krémom: Ak máte radi koláčiky na spôsob marlenky, túto vanilkovú alternatívu, po ktorej zažijete povestné nebíčko v papuľke

    (2 / 5)

    Ak máte radi koláčiky na spôsob marlenky, no vadí vám sladká medová chuť, vyskúšajte túto vanilkovú alternatívu, po ktorej zažijete povestné nebíčko v papuľke. Lahodný krém v spojení s krehkým cestom a čokoládovým posypom vás dostane do cukrárskeho neba a vy nebudete chcieť už nikdy robiť iný zákusok!

    Budete potrebovať:

    Na cesto

    10 bielkov

    300g cukru

    300g mletých orechov

    4 PL polohrubej múky

    Na krém

    10 žĺtkov

    4 PL mlieka

    4 balíčky vanilkového cukru

    300g práškového cukru

    250g masla

    horká čokoláda na ozdobu

    Postup prípravy:

    Vaječné bielka si vyšľahajte do tuhej peny, potom do nej pridajte cukor a orechy. Prešľahajte a nakoniec za stáleho šľahania pridajte postupne múku. Pekáč si vymastite maslom a cesto si rozdeľte na 4 časti. Pečte každý plát zvlášť a len 10 minút pri teplote 180 stupňov.

    Kým sa pláty cesta pečú, pripravte si plnku. Vaječné žĺtky vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom, pridajte 4 polievkové lyžice mlieka a dajte zmes zahriať nad parný kúpeľ. Keď sa cukor celkom roztopí, odstráňte zmes z tepla a nechajte vychladnúť. Do stredne vychladenej zmesi primiešajte maslo a miešajte, až kým sa malo do plnky celkom nezapracuje a nevznikne krémová hmota.

    Rozložte si jednotlivé pláty cesta a potierajte ich krémom. Posledná vrstva by mala byť krémová. Navrch zákusku nastrúhajte horkú čokoládu a dajte zachladiť. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x