Krémové brownies

( 5 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Občas nás prepadne chuť na čosi sladké, no zároveň na nás spoza pleca v plnej sile zaútočí lenivosť. V takých chvíľach niet nad rýchle recepty, ktoré potešia každý mlsný jazyk a dobrota zmizne zo stola len taký fukot. Preto sme si pre vás pripravili naozaj jednoduchý recept na vynikajúci dezert, ktorý sa urobí takmer sám. Čo sa týka ingrediencií, mali by ste všetky nájsť v kuchyni či špajzi.

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

6 bielkov

6 PL cukru

3 PL múky

40g kakaa

1 KL prášku do pečiva

Na plnku:

6dl mlieka

6 žĺtkov

10 PL cukru

1 vanilkový puding s bourbonovou príchuťou (môže byť aj obyčajný vanilkový)

3 PL múky

250g margarínu

Na vrch:

5dl šľahačky

1dl sladeného mlieka

kakao či škoricu na ozdobenie

rychly dezert s pudingom
coolinarika.com

Postup:

V prvom rade oddelíme žĺtky od bielkov, pričom vyšľaháme z bielkov sneh za pomalého pridávania cukru.

Ďalej si zmiešame múku, prášok do pečiva, kakao a pomaly primiešame do vyšľahaných bielkov s cukrom. Cesto nalejeme do vopred vymasteného plechu, prípadne vyloženého papierom na pečenie, a pečieme pri teplote 180 ° C približne 10 minút.

Dáme variť mlieko a pridáme puding, múku, žĺtky a cukor. Puding necháme vychladnúť a neskôr k nemu pridáme margarín, ktorý pridávamame naozaj pomaly do vychladenej zmesi.

Mierne zohriate sladené mlieko vylejeme na cesto, počkáme, kým trochu zachladne a polejeme plnkom, ktorú napokon prekryjeme bohatou šľahačkou. Ako si koláč na záver ozdobíte, je len na vás. Výborne vynikne so škoricou, kakaom, prípadne s čokoládovými hoblinami. Dobrú chuť!

Zdroj: babskeveci.sk (Michaela), coolinarika.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x