Kuracie prsia na hríbikoch s chrumkavou cibuľkou a pečenými zemiakmi

( 4 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Klasika, ktorá nikdy neomrzí a zachráni každý nečakaný obed. Ak potrebujete urobiť obed alebo večeru naozaj nečakane rýchlo, potom si založte tento chutný a rýchly receptík na kuracie prsia na hríbikoch. Sú výborné tak so šampiňónmi ako aj s akýmikoľvek inými hubami.

    Budete potrebovať:

    7 zemiakov

    500 g kuracích prsných rezňov

    100 g šampiňónov

    100 g kyslej smotany

    50 g kečupu

    soľ a korenie podľa chuti

    1 cibuľa

    Postup prípravy:

    Ako prvé si na panvici nechajte ohriať olej a nahádžte doň cibuľu nakrájanú na stredne tenké kolieska. Osmažte ju do zlatista a do chrumkava. Ak máte radi na smaženej cibuľke kôrku, pokojne ju pred smažením namočte v múke.

    Zemiaky si umyte a očistite a nakrájajte na plátky. Rezne si zase nakrájajte na hrubšie plátky.

    Pripravte si pekáč a na dno položte smaženú cibuľu, na ňu plátky zemiakov, šampiňóny a na vrch kuracie mäso. V miske si zmiešajte kyslú smotanu, kečup, soľ a korenie a takouto omáčkou zalejte celý obsah pekáča. Rúru si predhrejte na 180-200 stupňov a pečte 15 minút. Za tento čas sa mäso spraví aj zvnútra a pustí šťavu. Po 15 minútach pekáč vyberte a celý obsah spolu premiešajte. Rozmieša sa šťava a chute korenín sa rovnomerne spoja. Pekáč vráťte naspäť do rúry a pečte pri rovnakej teplote ešte 45-50 minút. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj:  babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x