Kuracie prsia na mrkve

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Tento recept vznikol, keď som už nevedela, čo doma navariť. Otvorila som chladničku, vybrala som kuracie prsia a mrkvu a pustila som sa do varenia. Nakoniec vzniklo naozaj fajnové jedlo, ktoré chutilo aj mojej rodine. Rýchly obed, ktorý mi trval asi 20 minút.

    Budeme potrebovať:

    4 kúsky kuracích pŕs

    4 väčšie mrkvi

    3 lyžice horčice

    1 lyžicu medu

    2 strúčiky cesnaku

    soľ a korenie podľa chuti

    2 naberačky čistého vývaru

    šťava z polovice citróna

    Postup:

    Kuracie prsia si najskôr očistíme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misky. Pripravíme si marinádu a to tak, že zmiešame horčicu s medom, soľou a korením. Mäsko si namarinujeme a môžeme ho nechať nejaké dve hodiny v chladničke, no nie je to potrebné. Na panvicu si dáme trochu kokosového oleja a na pridkom plameni si orestujeme kuracie mäso. Počkáme, kým sa nám dobre uzavrú póry a stiahneme plameň. K mäsu pridáme prelisovaný cesnak a celé to podlejeme vývarom. Necháme chvíľu podusiť, asi tak 10 minút.

    Medzitým si narajbeme mrkvu, ktorú orestujeme spolu s troškou medu. Restujeme asi 5 minút a následne pridáme šťavu z polovice citróna. Necháme ešte ďalších 5 minút restovať.

    Ako prílohu si pripravíme ryžu alebo hranolky. Podávame s mrkvou ako prílohou, no môžete ju na záver aj primiešať k mäsu a ryži a máte hotové rizoto. Dobrú chuť.

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

     

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x