Kuracie prsia plnené špenátovým mascarpone

    Loading...
    (0 / 5)

    Vedeli ste, že najčastejšie sa v našich mrazničkách nachádza práve kuracina? Nuž a čo s ňou, keď práve nemáme žiadne nápad? Tento jednoduchý a pritom nápaditý recept vás dostane. Plnené kuracie prsia tou najlahodnejšou plnkou, akú ste kedy jedli!

    Budete potrebovať:

    1 kg kuracích pŕs

    250 g mascarpone

    100 g špenátu

    100 g cukety

    50 g tvrdého syra

    3 strúčiky cesnaku

    2 ČL soli

    ½ ČL mletej červenej papriky

    2 ČL provensálskych byliniek

    Postup prípravy:

    Cuketu si nastrúhajte na jemnom strúhadle, trochu ju posoľte a nechajte ju, aby pustila šťavu .Tú potom rukou vytlačte zo zeleniny von. Postrúhajte si aj tvrdý syr a pretlačte doň cesnak. Zmiešajte ho s cuketou a pridajte mascarpone, čerstvý špenát, a soľ.

    takprosto.cc

    Kuracie prsia opláchnite a všetky pozdĺžne prerežte na dve polovice. Do stredu naplňte plnku a navrch mäsa dajte provensálske bylinky a soľ.

    takprosto.cc
    takprosto.cc
    takprosto.cc

    Potom mäse spojte špáradlami, aby plnka nevytiekla. Mäso ugrilujte na panvici do zlatista a na miernom ohni, aby sa dobre prepieklo aj zvnútra. Podávajte s čerstvou zeleninou. Prajeme dobrú chuť!

    takprosto.cc
    takprosto.cc

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x