Kuracie prsia s mozzarellou a špenátom

( 1 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Univerzálne jedlo – kuracie prsia – je možné pripraviť na nekonečne veľa spôsobov. Ak ste milovníci jemných a ľahkých chutí, potom si určite zamilujete tento jednoduchý domáci recept. Dominuje v ňom talianska lahôdka – mozzarella.

    Budete potrebovať:

    1 kuracie prsia

    1 krajec chleba

    2-3 PL olivového oleja

    2 strúčiky cesnaku

    1 mozzarellu

    3-4 paradajky

    soľ a korenie podľa chuti

    15 g čerstvých špenátových listov

    50 g parmezánu alebo tvrdého syra

    Postup prípravy:

    Kuracie prsia si opláchnite a v celosti ich položte na dosku. Do kuracích pŕs spravte zhruba 5-6 rezov vzdialených od seba približne 1cm. Mäso však neprekrojte celkom, inak by sa rozpadlo.

    Paradajky a mozzarellu si nakrájajte na rovnaké plátky, prekrojte ich na polovicu. Polovičné plátky vložte spolu do každého zárezu. Prsia posypte soľou a korením a zalejte olivovým olejom.

    Na krajec chleba nalejte trochu olivového oleja a rovnomerne potrite pretlačeným cesnakom. Naň potom poukladajte listy špenátu a tie dajte aj navrch mäsa. Na záver posypte chlieb aj mäso parmezánom a v zapekacej miske ich dajte piecť spoločne do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Pečte približne 30 minút. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x