Kuracie prsia s mozzarellou

    Loading...
    (0 / 5)

    Ak milujete tradičné jedlá pripravené netradičným spôsobom, tento recept vás zaručene zaujme. Je veľmi jednoduchý na prípravu, no jedlo vyzerá na tanieri ako hotová delikatesa. Pritom ide o obyčajné kuracie prsia plnené mozzarellou a rajčinami, pečené na šťavnatej cesnakovej bruschette. Sledujte video návod a vyskúšajte ho aj vy. Je fantastický a keď ho predložíte hosťom, budú len unesene híkať!

    Budete potrebovať:

    2 ks kuracích pŕs

    4 ks toastového chleba

    7-8 PL olivového oleja

    2 strúčiky cesnaku

    1 mozzarellu

    3-4 paradajky

    soľ a korenie podľa chuti

    zopár čerstvých špenátových listov

    50g parmezánu

    Postup prípravy:

    Kuracie prsia si umyte a na doske nakrájajte tak, že do nich zvrchu urobíte cca 5-6 zárezov hlbékýc zhruba do ¾ a od seba vzdialených približne 1cm.

    Mozzarellu si narežte na toľko kúskov, koľko máte v oboch kusoch mäsa zárezov a naukladajte ich dnu. To isté urobte s paradajkou. Mäso zvrchu posypte soľou a korením a prelejte pár kvapkami olivového oleja.

    Toastové chlebíky si natrite olivovým olejom a rozotrite na ne pretlačený cesnak. Naň poukladajte špenátové listy tak, aby boli celé chlebíky zakryté. Potom ich preložte do pekáča po tesne vedľa seba a tak, ako vidíte vo videu na ne položte mäso. Pečte v rúre vyhriatej na 190 stupňov približne 30 minút.

    Inšpirovať sa môžete aj video návodom. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x