Kuracie prsia so šampiňónmi v smotanovej omáčke

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Toto je asi to najbežnejšie jedlo, ktoré doma pripravujeme. Kuracie prsia v smotanovej omáčke s cestovinami máme hotové rýchlo, sú sýte a hlavne, ich príprava nám netrvá celú večnosť. Ak nie ste veľkým fanúšikom šampiňónov, pokojne ich pri varení vynechajte. Toto rýchle, ale fantastické jedlo vás dostane.

    Budeme potrebovať:

    3 kúsky kuracích pŕs

    1 plechovka šampiňónov

    200 gramov syrokrému alebo smotanového syra

    1 šálka kuracieho vývaru (nemusí byť)

    1 paradajka

    1 štipľavá paprička alebo čili korenie

    100 ml mlieka alebo smotany

    soľ a korenie

    trošku oleja

    na posypanie trošku bazalky, petržlenovej vňate alebo koriandru

    Postup:

    Mäsko si najskôr umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Ochutíme soľou a korením a opražíme zľahka na oleji. Pridáme syrokrém, nakrájanú paradajku (prípadne môžete pridať aj sušené), nakrájanú čili papričku. Podusíme asi 10 minút a pridáme plechovku šampiňónov. Pridáme aj smotanu alebo mlieko a povaríme. Ak je potrebné, dochutíme. Keď nám omáčka zhustne, môžeme ju ešte posypať bylinkami. K smotanovým kuracím prsiam si uvaríme cestoviny, ktoré máme najradšej a môžeme papať. Dobrú chuť.

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), tortekolaci.com

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x