Kuracie prsia zapečené s pikantnou kyslou kapustou a mladými zemiačikmi

( 4 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Máte chuť na niečo tradično-netradičné? Tieto kuracie prsia zapekané s kyslou kapustou sú to práve, čo by ste mohli ochutnať. Kyslosť v kombinácii s jemnou kuracinou a pikantnou kapustou vo vás vyvolá explóziu chutí a budete chcieť ešte viac. Tento recept, nech vyzerá akokoľvek zvláštne, je to najlepšie, čo sme za posledné týždne jedli.

Budete potrebovať:

7-8 kuracích pŕs

100 g kyslej kapusty

15-20 dkg šunky

1-2 mozzarelly

soľ a korenie podľa chuti

1 kg mladých zemiakov

2 PL korenia na zemiaky

olej

Postup prípravy:

Ako prvé si narežte šunku na plátky, dajte ju opiecť na panvicu, aby pustila šťavu a trochu sa pripiekla a potom ju zmiešajte s kyslou kapustou. Osoľte a okoreňte, môžete pridať aj pikantné korenie, alebo čili.

Kuracie prsia si nakrájajte pozdĺžne na polovičky a osoľte. Pekáč, alebo zapekaciu misu trochu vymastite olejom, na dno naukladajte kapustu a na ňu kuracie prsia. Mäso dajte piecť do rúry vyhriatej na 200-210 stupňov a pečte prikryté alobalom asi 40 minút. Potom alobal odstráňte a na mäso naukladajte plátky mozzarelly. Nechajte zapiecť už bez alobalu asi 5-10 minút, kým sa syr neroztečie.

Medzitým, ako sa pečie mäso, si pripravte zemiaky. Nemusíte ich šúpať, pokiaľ sú mladé, šupka bude chutiť výborne ak ich dobre opečiete. Nakrájajte zemiaky na plátky, polejte ich trochou oleja, osoľte a okoreňte a dajte piecť do rúry na 20 minút pri teplote 200-210 stupňov. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x