Kuracie rolky na víne so slaninou

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Ak si radi pochutnáte na dobrom mäse, pri tomto recepte sa vám budú zbiehať slinky už od začiatku jeho prípravy. Tento krát sú to kuracie prsia po Taliansky, takže nesmie chýbať dobrá slanina, čerstvá voňavá bazalka a samozrejme biele víno. Kombinácia, ktorá je zaručeným úspechom robí z tohto jedla fantastický obed ale i skvelú chuťovku. Varujeme vás, zo stola zmiznú ihneď, preto si ich radšej pripravte viac, ako ste plánovali.

    Po kuracom mäsku obalenom v chrumkavej slanine sa len tak zapráši a my sa tomu vôbec nečudujeme. Keď ho ochutnáte, ihneď pochopíte, že tomuto jedlu sa skrátka nedá odolať. Blesková príprava a famózny výsledok. Ak túto chuťovku naservírujete hosťom, máte titul najlepšej kuchárky zaručene istý.

    Budeme potrebovať:

    400 g kuracích pŕs

    100 g slaniny

    zopár lístkov čerstvej bazalky

    2 až 3 polievkové lyžice olivového oleja

    100 ml suchého bieleho vína

    2 strúčiky cesnaku

    talianska zmes byliniek podľa chuti

    Postup:

    Kuracie prsia nakrájajte na menšie, rovnako hrubé kúsky. Následne ich do všetkých strán okoreňte alebo pridajte zmes talianskych byliniek. Takto pripravené kuracie kúsky položte na koniec dlhého kusa slaniny. Na mäso položte list bazalky a následne zrolujte do slaniny.

    Na panvicu pridajte olivový olej a cesnak, ktorý nožom roztlačíte. Smažte ho asi len minútu, aby ochutil olej a potom ho z panvice odstráňte. Pripravené kuracie rolky osmažte na oleji z každej strany, pokiaľ nebude slanina chrumkavá a jemne pripečená. Vtedy prilejte suché biele víno a na miernom plameni nechajte rolky dovtedy, pokiaľ sa víno neodparí.

    Kuracie rolky sú hotové, môžete ich podávať ako chuťovky so šalátom alebo hlavné jedlo s prílohou. Prajeme vám dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Jana L), sovkusom.ru

     

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x