Kuracie v pivnej marináde s bylinkami

    Loading...
    (0 / 5)

    Ako často pripravujete kuracie mäso? Vraj pričasto? No, potom ste sa možno receptov naň už aj celkom objedli. Pripravte si niečo nové a najmä netradične chutné. Pivná marináda dodá mäsu nielen šťavu ale aj nezameniteľnú chuť.

    Budete potrebovať:

    1kg kuracieho mäsa (stehná, prsia, čokoľvek)

    600ml svetlého piva

    60g masla

    sušený tymian, šalvia, rozmarín, mäta podľa chuti

    soľ podľa chuti

    čierne korenie podľa chuti

    olivový olej podľa chuti

    Postup prípravy:

    Mäso dobre opláchnite a osušte, vložte ho do hlbšej misky. Pridajte rozdrvený a nasušený tymian, šalviu, mätu a rozmarín podľa toho, aké silné máte radi bylinkové chute. Všetko zalejte 300ml piva a dôkladne premiešajte. Odložte mäso v marináde do chladničky na 2 hodiny a nezabudnite ho prikryť. Potom mäso z marinády vyberte a pokúste sa ho osušiť od byliniek. Nezahadzujte ani nevylievajte nič, všetko ešte budete potrebovať. Do hlbšieho pekáča dajte olivový olej, pridajte roztopené maslo a osolené a okorenené kuracie mäso. Nechajte ho piecť v rúre, kým nebude mať zlatistú kožu a potom do pekáča nalejte marinádu s bylinkami a pridajte aj zvyšné pivo. Znížte teplotu pečenia a nechajte kurča piecť ešte 30 minút. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x