Lahodný zákusok „tri mlieka“

( 1 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    O pôvod lahodného zákusku sa mnohí doslova bijú. Faktom však je, že k nám prišiel z exotickej Južnej Ameriky. Práve v nej sa najviac ozývajú hlasy Mexičanov, podľa ktorých nesie zákusok ich pôvodnú receptúru. Zahanbiť sa ale nedajú ani v Nikarague. Nech je už zákusok z ktorejkoľvek krajiny, jeho najväčšou devízou je fenomenálne chuť a jednoduchá príprava. Utekajte ho vyskúšať a nebudete ľutovať.

    Budete potrebovať:

    5 vajec

    200 g kryštálového cukru

    160 g polohrubej múky

    1 balíček vanilkového cukru

    20 g masla

    200 ml kondenzovaného mlieka

    400 g sušeného mlieka

    275 ml šľahačkovej smotany

    2 PL práškového cukru

    3 PL kondenzovaného mlieka

    Postup prípravy:

    Ako prvé oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľahajte so 100 g kryštálového cukru. V druhej miske vyšľahajte žĺtky so zvyšnými 100g kryštálového cukru. Do žĺtkov pomaly pridávajte múku a vanilkový cukor. Stále šľahajte. Do vyšľahaného žltého cesta pridajte bielky a ručne premiešajte. Plech si vymastite maslom a vysypte múkou. Vylejte naň cesto a dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov. Pečte približne 20-25 minút, ak bude cesto ešte vo vnútri surové, pridajte minúty podľa potreby.

    Náš tip: do cesta môžete pridať kakaový prášok, ak ho chcete mať čokoládové.

    Medzitým si pripravte krém. V miske si zmiešajte všetky tri druhy mlieka v takomto množstve – teda 200 ml kondenzovaného mlieka, 400 g sušeného mlieka a 200 ml šľahačkovej smotany. Všetko spolu vyšľahajte šľahačom a dostanete približne 800 g tuhšieho krému.

    V inej miske si vyšľahajte zvyšných 75 ml šľahačkovej smotany s tromi lyžicami kondenzovaného mlieka a práškovým cukrom.

    Po upečení nechajte cesto mierne vychladnúť a vidličkou ho dobre poprepichujte. Dierky by mali byť väčšie a na husto. Potom vylejte na cesto krém, prikryte plech alobalom a nechajte ho stuhnúť cez noc v chladničke. Podávajte nakrájané na kocky s čerstvým ovocím a čerstvou nesladenou šľahačkou. Bude vám chutiť fantasticky. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x