Letný koláč z čerstvých broskýň a jogurtu

    (5 / 5)

    Množstvá čerstvého ovocia, ktoré si dopestujeme na záhradkách, alebo nakúpime na trhoch v prvotriednej kvalite, nás priam predurčuje aby sme z neho pripravili niečo naozaj chutné. A kam inam sa hodí ovocie viac, ako do koláčov? Toto leto praje broskyniam, ktoré sú vďaka slniečku nielen výnimočne krásne ale aj sladké a chutné. Koláčik s nimi si jednoducho zamilujete.

    Budete potrebovať:

    500 g lístkového  cesta

    600 g broskýň

    3 PL krupice

    500 ml bieleho jogurtu

    4 PL práškového cukru

    1 vajce

    1 balíček vanilkového cukru

    Postup prípravy:

    Lístkové cesto si vyvaľkajte približne na veľkosť plechu, na ktorom budete koláč piecť. Preložte ho na plech a kraje len mierne zdvihnite. Cesto len veľmi jemne poprášte cukrom. Cukru nedajte viac, ako 1 polievkovú lyžicu.

    V miske si medzitým zmiešajte jogurt, cukor, vanilkový cukor, krupicu a vyšľahané vajíčko.

    Broskyne umyte a osušte a nakrájajte pokojne aj so šupkou na stredne tenké plátky. Tie naukladajte rovno na lístkové cesto. Keď máte všetky broskyne na plechu, zalejte ich jogurtovou zmesou.

    Rúru si vyhrejte na 180 stupňov a koláč pečte približne 25 minút. Že je hotový zistíte podľa zlatistého nádychu jogurtovej zmesi a podľa toho, že zmes zhustla. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x