Likérové špice

    Loading...
    (3 / 5)

    Likérové špice patria presne k tomu druhu sladkostí, ktoré si najčastejšie dávame v cukrárňach a kaviarňach. Na ich prípravu v pohodlí vlastnej kuchyne si trúfne len málokto a tak sú pre mnohé gazdinky akousi nedosiahnutou métou. To sa však môže zmeniť. Pripraviť likérové špice ako z cukrárne síce nie je najjednoduchšie, no zďaleka to nie je také náročné, ako si mnohí predstavujú.

    Na prípravu takéhoto zákusku si nezabudnite vyhradiť dostatok času a priestoru. Nesmie chýbať ani trpezlivosť a otvorenosť novej práci. Výsledok bude fantastický, ak sa vopred nevystresujete možnosťou, že to nevyjde. Okrem toho, všetko je raz po prvý krát a ak to zvládnu cukrárky v cukrárňach, ktoré sú také isté ženy, len v tom majú väčšiu prax, prečo by ste to nezvládli vy?

    Budete potrebovať:

    Buflerová hmota:

    80g vajec

    80g kryštálového cukru

    70g hladkej múky

    15g krémového prášku

    20ml vlažnej vody

    Krémový korpus:

    65g kryštálového cukru

    50g krémového prášku

    3,5dl mlieka

    1 vanilkový cukor

    150g masla

    150g margarínu

    20g kakaa

    Likérová plnka:

    250ml vaječného likéru

    1 ks šľahačky v prášku (bez cukru)

    Postup prípravy likérových špicov:

    Príprava Bufflerovej hmoty:

    Všetky sypké suroviny zmiešame a pridáme aj vajcia. Prisypeme do misky, kde už máme pripravenú vlažnú vodu. Začneme vymiešavať na nízkych otáčkach, postupne rýchlosť pridávame a celé miešame asi 3 minúty.

    Pripravíme si plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie. Ďalej si pripravíme cukrárske vrecko, do ktorého vymiešanú zmes vložíme. Zmes z cukrárskeho vrecka v stredne veľkých kopčekoch dávame na plech. Buflerovú hmotu dáme piecť do rúry pri teplote 180 stupňov, až kým sa nezačne sfarbovať do zlatista.

    Príprava krémového korpusu:

    Z mlieka, kryštálového cukru, vanilkového cukru a krémového prášku si uvaríme hustý puding. Do vychladeného pudingu postupne pridávame maslo a margarín. Margarínu môžeme pridať o 10 g viac, krémová špička nám bude lepšie držať tvar. Celú zmes vyšľaháme na hladký krém a na záver pridáme kakao. Pomocou špeciálneho nástavca na cukrárske vrecko striekame na upečený korpus. Z krému si odložíme časť nabok, aby sme mohli špice naplnené likérom uzavrieť.

    Príprava likérovej plnky:

    Likér so šľahačkou vyšľaháme a naplníme zmesou špice. Vrch špicov uzavrieme zvyšným krémovým korpusom s ozdobným nástavcom na cukrárske vrecko.

    Na záver si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládovú polevu, oblejeme ňou celé špice a dáme do chladu poriadne zatuhnúť.

    Aby ste mali presnú predstavu o tom, ako špice pripraviť, pozrite si podrobný video návod.

    Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), youtube.com

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x