Makaróny s kuracím mäsom

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Dokonalé talianske cestoviny nestoja veľa a sú také chutné, že sa po nich budete zalizovať až za ušami. Ak máte radi kuracinu v kombinácii s cesnakom a smotanou, ste na správnej adrese. Tieto cestoviny si jednoducho zamilujete.

    justcoolidea.ru

    Na kuracie cestoviny potrebujeme:

    500 g makarónov

    500 g kuracích pŕs

    3 čerstvé paradajky

    3 sladšie papriky

    200 ml šľahačkovej smotany

    2 strúčiky cesnaku

    petržlenovú vňať

    trochu čerstvej bazalky

    2 PL olivového oleja

    soľ a korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Kuracie prsia si nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme a dusíme cca 15 minút, aby prešlo varom.

    Paradajky oblanžírujeme vo vriacej vode a po vybratí z vody dáme dole šupku. Spolu s paprikou nakrájame na kocky a na chvíľu ešte odložíme nabok.

    Cesnak si rýchlo osmažíme na olivovom oleji do zlatista a pridáme kuracie mäso. Spolu restujeme ešte asi 6 minút na silnom ohni. Pridáme nakrájanú zeleninu a necháme dusiť na miernom ohni na 10 minút. Medzitým si dáme variť cestoviny tak, aby sme ich konzumovali „al dente“.

    Do panvice s mäsom a zeleninou pridáme smotanu a zahrejeme. Omáčku pridáme do uvarených cestovín a posypeme čerstvými bylinkami. Môžeme podávať.

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), justcoolidea.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x