Makovo-višňová žemľovka s vanilkovým krémom

    Loading...
    (5 / 5)

    Táto žemľovka sa síce líši od tej klasickej, ale je rovnako návyková. Na jej prípravu môžete použiť hocijaké pečivo, ktoré vám zvýšilo a sladkú chuť mu dodá vanilkový krém a trošku kyslosti dožičia višne. Príprava žemľovky je pomerne jednoduchá a rýchla.

    Budeme potrebovať:

    7 rožkov

    1000 ml mlieka

    4 vajcia

    50 g cukru

    1/2 vanilkového struku

    120 g mletého maku

    50 g práškového cukru

    160 g vykôstkovaného višňového kompótu

    1 PL višňového lekváru

    1 PL masla

    Postup:

    Z vanilkového struku vyškriabeme stred a spolu so strukom ho vložíme do mlieka, ktoré zohrejeme na bod varu.

    Zatiaľ vymiešame žĺtka s 50 g cukru. Z mlieka vyberieme vanilkový struk a mlieko po častiach vlejeme do žĺtkovej zmesi. Žĺtka s mliekom následne povaríme na ohni na bod varu.

    Rožky nakrájame na krúžky a na pár minút ich namočíme do vanilkovej zmesi.

    Mak zmiešame s práškovým cukrom.

    Do vymastenej zapekacej misy poukladáme vrstvu rožkov, posypeme makom a višňami. Proces opakujeme tak, že poslednú vrstvu budú tvoriť rožky.

    V predhriatej rúre pečieme na 190°C približne 15-20 minút.

    Bielka vymiešame na hustú penu a primiešame višňový lekvár.

    vaniliakremes-meggyes-makos-kifli
    nosalty.hu

    Misu vyberieme z rúry a na rožky vylejeme sneh a necháme zapiecť ďalších 10 minút. Dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x