Makovo-višňová žemľovka s vanilkovým krémom

( 5 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Táto žemľovka sa síce líši od tej klasickej, ale je rovnako návyková. Na jej prípravu môžete použiť hocijaké pečivo, ktoré vám zvýšilo a sladkú chuť mu dodá vanilkový krém a trošku kyslosti dožičia višne. Príprava žemľovky je pomerne jednoduchá a rýchla.

Budeme potrebovať:

7 rožkov

1000 ml mlieka

4 vajcia

50 g cukru

1/2 vanilkového struku

120 g mletého maku

50 g práškového cukru

160 g vykôstkovaného višňového kompótu

1 PL višňového lekváru

1 PL masla

Postup:

Z vanilkového struku vyškriabeme stred a spolu so strukom ho vložíme do mlieka, ktoré zohrejeme na bod varu.

Zatiaľ vymiešame žĺtka s 50 g cukru. Z mlieka vyberieme vanilkový struk a mlieko po častiach vlejeme do žĺtkovej zmesi. Žĺtka s mliekom následne povaríme na ohni na bod varu.

Rožky nakrájame na krúžky a na pár minút ich namočíme do vanilkovej zmesi.

Mak zmiešame s práškovým cukrom.

Do vymastenej zapekacej misy poukladáme vrstvu rožkov, posypeme makom a višňami. Proces opakujeme tak, že poslednú vrstvu budú tvoriť rožky.

V predhriatej rúre pečieme na 190°C približne 15-20 minút.

Bielka vymiešame na hustú penu a primiešame višňový lekvár.

vaniliakremes-meggyes-makos-kifli
nosalty.hu

Misu vyberieme z rúry a na rožky vylejeme sneh a necháme zapiecť ďalších 10 minút. Dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x