Malinová torta s mascarpone a bielou čokoládou

( 0 out of 5 )
Loading...
Vytlačiť RECEPT

Aj vy milujete chutné osviežujúce letné dobroty? Jednou z nich je i fenomenálna mascarpone torta plná šťavnatých malín, ktorých kyselkavú chuť podčiarkne lahodná biela čokoláda. Už len pri pomyslení na túto kombináciu nám tečú slinky. To však nie je všetko! Tento skvelý zákusok si pripravíte veľmi jednoducho a dokonca bez pečenia. Veď komu by sa počas horúceho letného dňa chcelo potiť v kuchyni pri zapnutej rúre? Doprajte si úžasný kúsok sladkého no sviežeho potešenia aj vy a pripravte si túto exkluzívnu tortu podľa nasledujúceho receptu. Na najbližšej oslave s ňou zahviezdite, to vám garantujeme.

Zabudnite na dlhé a náročné pečenie, dnes sa servíruje rýchla a chladená dobrota. Tej chuti sa nevyrovná nič a po prvom súste budete vedieť, že ste ju rozhodne nepripravovali posledný krát. S týmto dezertom budete excelovať aj u tých najvyberanejších hostí. Neváhajte si ju pripraviť pri najbližšej príležitosti podľa nasledujúceho postupu.

Budeme potrebovať:

Na základ

23 kusov Oreo sušienok (približne 250 g)

70 g masla (rozpusteného)

Na krém

500 g mascarpone

150 g kvalitnej bielej čokolády

citrónová kôra z jedného citróna

30 g práškového cukru

200 ml smotany na šľahanie

1 čajová lyžička želatíny

2 polievkové lyžice vody

Na vrch

250 g malín (pridajte nejaké maliny navyše na ozdobu)

80 g cukru

1 polievková lyžica citrónovej šťavy

1 čajová lyžička želatíny

2 polievkové lyžice vody

Postup:

Na prípravu tejto torty sme použili formu s priemerom 22 cm. Ako prvé si rozdrvíme sušienky v mixéry alebo ich dáme do uzatvárateľného vrecúška a valčekom na cesto ich rovnako rozmliaždime. Následne ich vysypeme do misky a pridáme rozpustené maslo. Poriadne zamiešame a naukladáme na dno formy tak, aby sme sušienkové „cesto“ poriadne popritláčali po celej ploche. Uložíme do chladničky.

Mascarpone si v miske zmiešame s na jemno nastrúhanou citrónovou kôrou a práškovým cukrom do hladkej masy. Potom si vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu a pridáme ju k mascarpone. Jednu čajovú lyžičku želatíny si podľa návodu zahrejeme vo vode a pridáme k ostatným ingredienciám, všetko dobre vymiešame. Poslednú súčasť krému, ktorou je šľahačka si pripravíme zo smotany na šľahanie. Nadýchanú šľahačku postupne po menších množstvách primiešavame k mascarpone. Vytvoríme lahodný krém, ktorý uložíme do chladničky.

Zatiaľ, čo sa nám krém a sušienkový základ chladí, pripravíme si vrchnú časť torty. V menšom hrnci si zohrejeme maliny, ku ktorým pridáme cukor a citrónovú šťavu. Necháme chvíľu povariť a následne ich necháme pretiecť sitom, aby sme sa zbavili malých častí. Želatínu necháme chvíľu napučať vo vode a následne ju na pár sekúnd zahrajeme v mikrovlnej rúre a primiešame k malinám.

Teraz si tortu môžeme navrstviť do finálnej podoby. Na sušienkový základ nanesieme tretinu krému, naň dáme trochu varených malín a vidličkou vytvoríme „mramorový efekt“. Potom postup zopakujeme aj s druhou tretinou krému a trochou malín. Poslednú vrstvu krému dôsledne uhladíme a zalejeme zvyšnou malinovou želatínou.

nosalty.hu

Ozdobíme čerstvými malinami a necháme chladiť aspoň 4 hodiny, ideálne však cez noc.

zdroj: babskeveci.sk (Jana L), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x