Malinové makrónky s plnkou z bielej čokolády

( 0 out of 5 )
Loading...
Vytlačiť RECEPT

Makrónky sú jedným z najobľúbenejších dezertov! Môžu mať rôzne príchute a náplne a s týmto receptom sa môžete naozaj vyhrať. Dnes sme si pre vás pripravili malinové s bielou čokoládou, ktoré sú svieže a recept pochádza z Talianska. Táto metóda prípravy je o niečo jednoduchšia, pretože makrónky nemusia „ležať“ po dobu 30 minút pred pečením, čo môže mnohých odradiť.

Budeme potrebovať (na 40 ks):

Na pusinky

150 gramov mletých mandlí

150 gramov práškového cukru

4-5 lyžičiek malín, ktoré sú sušené, mleté a bez semienok

4 vaječné bielky

trošku ružového potravinárskeho farbiva

štipku soli

150 gramov cukru

38 ml vody

Na čokoládovo-malinovú náplň:

bielu čokoládu

150 g čerstvých alebo mrazených malín

2 polievkové lyžice cukru

1/3 šálky smotany na šľahanie

230 gramov bielej čokolády

4-5 lyžičiek malinovej sušenej hmoty

Postup:

pixabay.com

Najskôr si pripravíme čokoládovú náplň. Do malého hrnca si dáme cukor a maliny a privedieme za stáleho miešania k varu. Necháme povariť asi 5 minút a keď hmota trochu zhustne, odstavíme. Cez sitko potom malinovú zmes prepasírujeme, aby sme odstránili jadierka. Následne si zmiešame v hrnci prepasírované maliny, smotanu a bielu čokoládu. Opäť umiestnime na mierny plameň a topíme čokoládu. Pridáme malinový prášok a farbivo. Celú zmes prelejeme do misky a necháme vychladnúť.

Medzitým ako nám zmes chladne, pripravíme si cesto na pusinky. Rúru si predhrejeme  na 150 stupňov Celzia a pripravíme si papier na pečenie. S pomocou mixéra alebo kuchynského robota si spolu pomelieme mandle a práškový cukor. Preosejeme do malej misky. V inej miske si vyšľaháme dve bielka spolu s ružovým farbivom a pridáme ich po častiach k mandliam a cukru.

V miske si vyšľaháme ďalšie dva bielky so štipkou soli. V malom hrnci si zmiešame cukor a vodu a zohrievame až kým nám nevznikne sirupová konzistencia, ktorú vylejeme na vyšľahané bielky a dobre premiešame. Následne bielky zmiešame s mandľovou hmotou. Tento proces je lepšie odsledovať na videu, ktoré sa nachádza nižšie v článku.

pixabay.com

Na plech vystlaný papierom na pečenie vytvoríme pomocou cukrárenskej fólie krúžky. S plechom trochu pobúchame o stôl aby sme odstránili vzduchové bubliny. Pečieme 20 až 24 minút. Pred tým, ako budeme makrónky plniť a spájať ich necháme trochu vychladnúť. Skladujeme ich pri izbovej teplote a najlepšie sú na druhý deň, preto by sme ich mali nechať odstáť. Dobrú chuť.

Pre lepšiu predstavu prikladáme aj videorecept s podrobným postupom. Verím, že sa Vám vydaria!

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), homecookingadventure.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x