Marináda na mäso

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Pripravovali ste už niekedy marinádu z cmaru? Ak nie, túto osudovú chybu treba okamžite napraviť. Cmarová marináda, v ktorej kurča pred pečením dobre vykúpete, vám totiž zabezpečí tú najzlatistejšiu a najchrumkavejšiu kožu a zároveň dokonalú šťavnatosť mäsa. Ak kura, alebo kuracie kúsky namarinujete v cmare, môžete ho pokojne ja prepiecť. Ostane stále jemné a plné šťavy.

    Marináda z cmaru je vynikajúca aj preto, že ju pripravíte doslova za 2 minúty a kuriatko v nej môžete nechať odpočívať celý deň. Keď večer prídete domov z práce, mäso už len šupnete na pekáč a večera je za pár minút hotová.

    Budete potrebovať:

    1 kurča rozkrájané na časti

    2 šálky cmaru

    čerstvý kôpor podľa chuti

    trochu citrónovej kôry

    1 ½  ČL soli

    1 ČL korenia

    Postup prípravy:

    Do veľkej misy si nalejte cmar, pridajte nasekaný čerstvý kôpor a nastrúhajte citrónovú kôru. Nakoniec pridajte soľ a korenie a zmes dobre zamiešajte. Nezabudnite ju ochutnať, aby ste vedeli, či ju ešte nepotrebujete dosoliť. Do misy naložte rozštvrtené kurča, poriadne ho v zmesi poobaľujte. Misu s mäsom zakryte potravinovou fóliou a odložte do chladničky na noc, ideálne na celých 24 hodín.

    tiphero.com

    Pred pečením si predhrejte rúru na 220 stupňov. Kým sa vám bude rúra zohrievať, mäso si z marinády povyberajte a osušte kuchynskými utierkami. Dajte kurča na pekáč a pečte pri vysokej teplote asi 25 minút.

    Po upečení bude mať kurča najchrumkavejšiu a najchutnejšiu kožu, akú ste kedy jedli. A keď mäsko rozkrojíte, nebudete veriť, že po tej horúčave v trúbe sa mu zachovala taká dokonalá šťavnatosť. Prajeme veľa šťastia pri príprave!

    Pozrite si aj originálne video od autorky receptu.

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), tiphero.com

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x