Maslové palacinky s mäsovou plnkou

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Maslové koláčiky, sušienky, maškrty. Tieto poznáme všetci, no len málokto už niekedy v živote skúsil fantastické maslové palacinky. Ich chuť je celkom iná, rozmanitá a jemná. Zamilujete si ich na prvé ochutnanie! A dokonca na slaný spôsob.

    Budete potrebovať:

    230g masla

    550ml mlieka

    3 vajcia

    2 PL práškového cukru

    ½ ČL soli

    100g slaninky

    300g hovädzieho mäsa

    1 cibuľa

    2 PL masla do plnky

    soľ a čierne korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Ako prvé si začnite pripravovať plnku. Hovädzie mäso prebehnite cez mlynček a zmiešajte s cibuľou nasekanou nadrobno a so slaninkou. Dajte zmes do hlbšej panvice a opekajte aspoň 20 minút na strednom plameni. Nezabudnite mäso osoliť a okoreniť, pridať môžete aj maslo, aby sa vám mäso nepripieklo.

    Medzitým si pripravte cesto na palacinky. Vajcia, soľ, cukor a maslo vymiešajte dokopy, pridajte mlieko a v prípade, že je zmes riedka, pridajte podľa potreby aj hladkú múku. Palacinky smažte obvyklým spôsobom. Mäsovú zmes do nich potom zabaľte a zrolujte. Palacinky naložte do zapekacej misky, rúru si rozohrejte na 180 stupňov a nechajte ich zapiecť ešte 15 minút. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x