Mäsové guľky so zeleninou z jedného pekáča

    (4 / 5)

    Variť sa dá aj veľmi jednoducho. Najmä ak máte po ruke sezónnu zeleninu a vedľa v miske vás čaká mleté mäsko. Tento recept sa u nás doma osvedčil a je veľmi obľúbený. Ako prílohu mávame väčšinou pečené zemiaky, no skúšala som aj kyslú nakladanú kapustu. Skvelý srbský recept, z ktorého nám už teraz tečú slinky.

    Budeme potrebovať:

    800 gramov mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo mix)

    2 cibule

    2 strúčiky cesnaku

    3 zemiaky, 1 veľká paradajka, 1 malá fialová cibuľka

    pridať môžete aj inú zeleninu ako baklažán, cuketu, mrkvu a pod.

    2 lyžice korenia na pečené mäso

    čerstvé bylinky ak máte po ruke

    100 ml oleja

    50 ml vody (ak použijete kapustu, tekvicu, či baklažán, vodu nepridávajte, zelenina ju pustí sama)

    soľ

    Postup:

    K mletému mäsu pridáme najemno nakrájanú cibuľku, koreniny, bylinky a v ruke vypracujeme menšie guľky alebo fašírky. Aby mäsko držalo dobre spolu, pokojne pridajte aj jedno vajíčko. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska, paradajky a červenú cibuľu takisto. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a do misy nalejeme olej a vodu.

    domacirecepti.net

    Prvé vložíme karbonátky, potom zeleninu a znovu karbonátky. Takto vystriedame vrstvy, aby nám vznikla misa podobná ako na obrázku. Misu prekryjeme a necháme piecť cca 1 hodinu. Odkryjeme hornú časť misy a necháme ešte na 30 minút zapiecť. Dobrú chuť.

    juznasrbija.info

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), juznasrbija.info

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x