Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

    Loading...
    (0 / 5)

    Grécka kuchyňa okrem mnohého iného miluje a priam preferuje mleté mäso v rôznych formách a podobách. Dnes sme pre vás pripravili tradičné grécke mäsové guľky v paradajkovej omáčke, ktoré ocenia najmä milovníci fašírok v kombinácii so sladkou omáčkou.

    Budete potrebovať:

    500g mletého mäsa (bravčové alebo hovädzie)

    3 PL polohrubej múky

    150g pohánky

    2 vajcia

    2 cibule

    3 PL slnečnicového oleja

    soľ a korenie podľa chuti

    paradajkový pretlak podľa chuti

    strúhanku

    cukor podľa chuti

    1-2 bobkové listy

    Postup prípravy:

    Pohánku uvarte domäkka a nechajte vychladnúť. Medzitým si pripravte mleté mäso. Ak ste nekúpili hotovú zmes, pomeľte si mäso cez mlynček, pridajte jednu cibuľu nakrájanú nadrobno, vajcia, soľ a korenie a rukami vymiešajte mäsovú zmes.

    V mixéri zmiešajte mleté mäso s pohánkou. A vyformujte šúľky  alebo guľky, ktoré potom obaľujte v múke, alebo strúhanke. Mäso pečte ako klasické fašírky na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista.

    Omáčku si pripravíte jednoducho. Jednu cibuľu si nakrájajte na polkrúžky, osmažte ju do zlatista na oleji a zalejte paradajkovým pretlakom a vodou v pomere 1:1. Do omáčky potom pridajte soľ a korenie, ak máte radi sladšie, môžete aj cukor a bobkový list. Vložte mäsové guľky do omáčky a varte 20 minút. Prajeme dobrú chuť

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x