Mäsové koláčiky

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Tradičný koláč Samsa je vyrábaný zo špeciálneho cesta a pečený pomocou špeciálnej technológie. V tom najideálnejšom prípade sa pečie na kachlovej peci na drevo, no pripraviť si ho ako originál môžete aj u vás doma v rúre.

    Budete potrebovať:

    350 g polohrubej múky

    250 ml vody

    200 g masla (alebo tuku, pokojne aj s oškvarkami)

    1,5 ČL soli

    500 g chudého mäsa (najlepšie jahňacieho, môže byť aj bravčové či hovädzie)

    3 cibule

    čierne korenie podľa chuti

    bylinky podľa chuti

    trochu škrobu

    2 PL slnečnicového oleja

    1 PL sezamu

    Postup prípravy:

    Do hlbokej misky si vylejte vodu a pridajte soľ. Nechajte soľ rozpustiť a potom pomaly prisýpajte múku. Nezabúdajte vodu stále miešať. Konzistencia by nemala byť príliš tuhá ani tekutá. Cesto musí byť mäkké a tvárne.

    sovkusom.ru

    50g masla, alebo tuku rozpustite na ohni (ak máte aj oškvarky, tie odstráňte) a masť vlejte do cesta. Teraz cesto dôkladne vymieste. Potom ho rozdeľte na 3 časti, zrolujte do bochníkov a nechajte odstáť v chladničke približne 40 minút, kým maslo v ceste trochu nestuhne.

    sovkusom.ru

    Medzitým si pripravte plnku. Zvyšné maslo, alebo tuk si dajte do misky, pridajte trochu škrobu, soli, korenia a byliniek. Na záver pridajte na drobno nasekanú cibuľku a mäso nakrájané na tenké pásiky a poriadne všetko premiešajte.

    sovkusom.ru

    Na doske si na tenko rozvaľkajte prvú časť cesta. Skôr, než začnete váľať druhé cesto, potrite si vyváľané cesto rozrobeným škrobom. Naň dajte ďalšiu časť vyváľaného cesta a naň poslednú časť. Tri cestá umiestnené jedno na druhom zrolujte do tesnej rolky. Mal by vám vzniknúť valec. Z neho krájajte kolieska hrubé približne 1,5 cm. Dajte ich všetky na 20 minút do mrazničky, aby sa olej v nich celkom zmrazil.

    sovkusom.ru

    Potom ich vyberte a vyvaľkajte na tenšie placky. Do stredu každej placky dajte polievkovú lyžicu mäsovej plnky a zabaľte ju do cesta tak, ako vidíte na obrázku. Na záver ich posypte sezamom.

    sovkusom.ru

    Koláče dajte na vymastený plech a pečte vo vyhriatej rúre pri 200-220 stupňoch približne polhodinu. Prajeme dobrú chuť!

    sovkusom.ru

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x