Medový chlebík

    Loading...
    (0 / 5)

    Chlebík s maslom na desiatu? Jedine banánovo – medový a s arašidovým maslom! Vymeňte klasiku za trošku sladkej netradičnosti a vyskúšajte si s nami upiecť tento sladký chlebík, po ktorom si ešte dlho budete olizovať prsty. Je voňavý, vláčny a vhodný aj pre tých, ktorí dbajú na životosprávu, keďže je správne nutrične vyvážený.

    Budeme potrebovať:

    Prvá vrstva:
    102g ovsených vločiek
    50g čokoládového proteínu
    50g tvarohu
    60g banánu
    1PL medu
    1 prášok do pečiva

    Druhá vrstva:
    10g čokoládového proteínu
    70g tvarohu
    1 vaječné bielko

    Na vrch:
    NutsUP Med & Kokosový olej
    2 banány
    Kinder čokoládky alebo iná čokoláda

    Ako upečieme chlebík?

    Ako prvé dáme predhriať rúru na 200 stupňov a pomaly si začneme pripravovať prvú vrstvu. Zmiešame najprv suché ingrediencie a potom pridáme ostatné suroviny. Aby bolo cesto „také akurát“, stačí do neho pridať 2 deci vody. Potom ho už len dáme do rúry a pečieme 20 minút. Medzitým, ako sa nám pečie prvá vrstva, si pripravíme druhú. Bielko vyšľaháme, pridáme tvaroh a proteín a opäť miešame.

    Keď je prvá vrstva upečená, koláč vyberieme z rúry a dáme naň druhú vrstvu. Okrem toho naň poukladáme aj 1 až 2 nakrájané banány a polovičku z nasekaných čokoládok. Pečieme na 180 stupňoch ďalších 20 minút. Po upečení oboch vrstiev chlebík už len „polejeme“ arašidovým maslom, posypeme zvyšnou čokoládou a papáme.

    zdroj: babskeveci.sk, nutsup.sk

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x