Moldavské pečené slimáky so syrom a s bylinkami

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Tradičné moldavské pečivo je dobrotou, na ktorú sa nezabúda. Dá sa pripraviť z rôznymi náplňami, na sladko aj na slano, ale dnes vám ukážeme práve syrovo-bylinkovú plnku. Je najchutnejšia, najjemnejšia a univerzálna, čo znamená, že bude chutiť naozaj každému.

    Budete potrebovať:

    300g polohrubej múky

    4 vajcia

    2 žĺtky

    ½ šálky slnečnicového oleja

    soľ podľa chuti

    500g jemného tvarohu, alebo gréckeho syra

    2 nožičky zelenej cibuľky

    1 viazanička kôpru

    1 šálka vody

    Postup prípravy:

    Múku si preosejte do misy, do jej stredu buchnite 2 vajcia. Pridajte teplú vodu, 4 PL slnečnicového oleja a štipku soli. Vymieste rovnomerné cesto a vyváľajte ho do bochníka. Prikryte ho fóliou a nechajte ho odstáť približne 40 minút pri izbovej teplote.

    sovkusom.ru

    Medzitým si pripravte plnku. Roztlačte syr a 2 vajcia, pridajte nakrájaný kôpor a cibuľku a všetko dobre premiešajte. Ak je nutné, pridajte do plnky ešte soľ.

    sovkusom.ru

    Cesto aj plnku potom rozdeľte na 4 rovnaké diely. Všetky štyri cestá vyvaľkajte na čo najtenšie pláty.

    sovkusom.ru

    Pláty potrite trochou oleja a do každého navrstvite časť syrovej plnky. Cesto s plnkou zarolujte tak, ako vidíte na obrázku a zatočte do tvaru slimáka.

    sovkusom.ru

    Plech si vyložte papierom na pečenie, dajte naň pripravené slimáky a potrite ich dvoma žĺtkami.

    Pečte pri teplote 200 stupňov približne 35-40 minút.

    sovkusom.ru

    Ak chcete skúsiť inú plnku, inšpirujte sa napríklad zemiakovo-slaninkovou, jablkovo-škoricovou, či cesnakovou. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x