Morčacie prsia v jogurtovej marináde

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Vynikajúci recept, na ktorý som narazila len nedávno. Marinované morčacie mäsko, ktoré je po upečení šťavnaté práve vďaka jogurtu. Mäso môžete marinovať 5 minút ale napríklad aj cez noc. Čim dlhšie, tým lepšie. Hlavnou zložkou je biely jogurt, prípadne môžete vyskúšať aj kyslú smotanu. Potom stačí už len vložiť do rúry a chutný obed alebo večera sú na stole.

    Budeme potrebovať:

    1 kg morčacích pŕs

    1 veľký biely jogurt

    kôra z jedného citróna

    2 strúčiky cesnaku

    1 lyžica horčice

    soľ a čierne korenie podľa chuti

    Postup:

    Morčacie prsia si umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky, no nie úplne malé. Vložíme ich do misky a zalejeme jogurtom. Pridáme citrónovú kôru, cesnak, horčicu a môžeme aj nejakú bylinku. Osolíme a okoreníme podľa chutí. Mäsko necháme marinovať cez noc.

    Na druhý deň si rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia a mäso pečieme na papieri na pečenie približne 30-45 minút, záleží podľa rúry. Ja si k tomuto mäsu pripravujem grilovanú maslovú cuketu, prípadne opekané zemiaky a zeleninový šalát. Dobrú chuť.

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x