Najlepšia domáca kôprová omáčka

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Kôpor. Niektorými oslavovaný, inými nenávidený. Tak či onak, táto rastlinka, ktorá ľudí od dávna rozdeľuje na dva tábory, je veľmi zdravá, voňavá a podľa nás aj chutná. No ako sa hovorí, proti gustu žiaden dišputát.

    Bez kôpru si nemožno predstaviť niektoré druhy rýb, mäsa, či šalátov. Vynikajúca je v omáčke, na ktorú máme mnohí nemilé spomienky najmä zo školskej jedálne. No ochutnali ste už kôprovú omáčku doma? Presne tú fantastickú, ktorú všetci ospevujú a vy neviete pochopiť prečo. Nadišiel čas zmeniť názor, priatelia. Táto kôprová omáčka vymaže vaše školské spomienky a prinesie len tie najkrajšie kulinárske zážitky.

    Budete potrebovať:

    1 fenikel

    200g čerstvého kôpru

    100ml slnečnicového oleja

    1 citrón

    1 strúčik cesnaku

    ½ ČL citrónovej kôry

    soľ podľa chuti

    Postup prípravy:

    Fenikel nakrájajte na drobno a posoľte podľa chuti. Na jemnom strúhadle nastrúhajte citrónovú kôru a pridajte ju k feniklu. Vytlačte šťavu z citróna a poriadne premiešajte. Do zmesi pretlačte cesnak a pridajte nasekaný kôpor. Zmiešajte s rastlinným olejom a dajte poriadne zmixovať do mixéra. Vzniknúť by vám mala hladká hmota podobná talianskemu pestu. Omáčku skladujte v chladničke v sklenej uzatvárateľnej nádobe .

    Kôprová omáčka je ideálna k rybám, hovädzine, šalátom, ale aj rýchlym jednohubkám pre návštevu. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x