Nakladané chrumkavé uhorky s cesnakom a kôprom

    Loading...
    (0 / 5)

    Uhorky sú fantastické najmú čerstvé, no radi by sme si ich dali aj v zime, preto ich musíme zavárať. AK však máte radi netradičné recepty, inšpirujte sa týmto netradičným, voňavým a chrumkavým spracovaním obyčajných nakladačiek. Budú vám chutiť oveľa lepšie, ako tie klasické kyslé.

    Budete potrebovať:

    5 kg uhoriek

    1-2 ČL soli

    10 strúčikov cesnaku

    viazanička kôpru

    2-3 poháre vody

    Postup prípravy:

    Uhorky umyte, odrežte špičky a rozdeľte jednotlivo na 4 časti. Cesnak pretlačte a kôpor umyte a nasekajte na drobno.

    Uhorky dajte do hlbšieho hrnca, zasypte kôprom cesnakom, osoľte, a zakryte. Nechajte odstáť cca 30 minút, aby sa pustila šťava.

    Ak máte čas, recept môžete vylepšiť namočením uhoriek vo vode predtým, ako ich zasolíte a posypete aromatickými zložkami.

    Uhorky potom uzatvorte do pohárov a podávajte, kedykoľvek dostanete chuť.

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x