Nakladaný baklažán

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Na zimu si všetci robíme veľké zásoby zaváranín. Ak máte radi výraznú pikantnú chuť, určite by ste nemali zabúdať na túto zeleninu, ktorú veľa ľudí nemá práve v obľube. Keď som minulý rok doma pripravila tento recept, zmenili sme názor. Neobľúbený baklažán chutil v tejto forme každému.

    Budeme potrebovať:

    500 g baklažánu

    3 strúčiky cesnaku

    250 ml octu

    400 ml olivového oleja

    koreniny podľa chuti: oregano, chilli, bazalka, majoránka

    Postup:

    Najskôr je potrebné očistiť baklažán. Dobre ho umyjeme, odrežeme problematické časti a nakrájame ho na tenké krúžky. Ak je príliš hrubý, krúžky môžeme prekrojiť na polovicu, aby sa nám zmestili do zaváraninových pohárov.

    V hrnci si zmiešame ocot s trochou vody a zmes privedieme do varu. Pridáme nakrájaný baklažán a blanšírujeme asi 4 minúty. Baklažán vyberieme a rozložíme na suchú čistú utierku. Môžeme ho trochu posoliť a počkať pár minút a následne poutierať. Baklažán vylúči látky, ktoré spôsobujú jeho horkastú chuť.

    Následne baklažán posypeme koreninami a pretlačeným cesnakom a natlačíme ho do pohárov. Baklažány zalejeme olivovým olejom a lyžicou vytlačíme všetky vzduchové bubliny. Takéto poháre necháme otvorené odstáť pár hodín. Potom ich zaviečkujeme a ponoríme ich do vriacej vody asi na 30 minút, nech nám chytí viečko. Skladujeme v tmavej komore. Dobrú chuť.

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x